- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
- 2. מכינים בצק פריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, אבקת סוכר, תמצית לימון ותמצית וניל, עד לקבלת מרקם הומוגני.
-
- 3. מוסיפים בהדרגה את הביצה ומערבבים.צ מעבירים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח. מערבלים עד לקבלת בצק פריך (כשהבצק הופך למספר גושים אחידים).
-
- 4. מוציאים ומעבירים לתבנית האפייה. מרפדים ומהדקים היטב בצדדים.
-
- 5. מניחים מעל נייר אפייה או נייר כסף, ומפזרים מעל קטניות שישמשו כמשקולת בגובה של 3/4 תבנית.
-
- 6. אופים בתנור למשך 10 דקות ומוציאים. מצננים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
-
- 7. במקביל מכינים את קרם השקדים: מחממים שנית תנור ל-170 מעלות.
-
- 8. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר עד לתערובת רכה. מוסיפים בהדרגה את הביצה, ליקר אמרטו ותמצית השקדים, עד לקבלת תערובת הומוגנית.
-
- 9. מוסיפים את השקדים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
- 10. מזליפים את התערובת על הבצק הפריך המצונן בצורה אחידה ושווה.
-
- 11. אופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים כשעה וחצי.
-
- 12. מכינים את תערובת הפירות היבשים: מחממים תנור ל-170 מעלות קולים את אגוזי המלך, שקדים, פקאנים ואגוזי הלוז כ-10 דקות ומניחים בצד.
-
- 13. בסיר מחממים סוכר, חמאה ודבש, עד להמסה מלאה (יש להימנע מבישול יתר).
-
- 14. מוסיפים את כל תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים.
-
- 15. מורחים את התערובת מעל הפאי (לאחר שצונן עם קרם השקדים) ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה.
-
- 16. מעבירים למקפיא לשעה נוספת, לצורך התייצבות הפאי ומגישים.