וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי פירות יבשים

מתכון מאת: קונידטוריית רולדין, מערכת וואלה

פאי פירות של רולדין. דרור כץ,
פאי פירות של רולדין/דרור כץ

מצרכים למתכון

  • לתבנית מלבנית 27.5 ס"מ על 8 ס"מ:
  • לבצק פריך:
  • 90 גרם קמח
  • 60 גרם חמאה קרה
  • 10 גרם (1/4) ביצה
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • 1/4 כפית תמצית לימון או מיץ לימון
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • לקרם שקדים:
  • 25 גרם חמאה
  • 15 גרם (1/3) ביצים
  • 20 גרם אבקת סוכר
  • 1 טיפה תמצית שקדים
  • 30 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 5 טיפות ליקר אמרטו
  • לתערובת פירות יבשים:
  • 45 גרם סוכר
  • 45 גרם חמאה
  • 45 גרם דבש
  • 20 גרם אגוזי מלך שלמים
  • 20 גרם שקדים שלמים
  • 20 גרם פקאנים קלופים
  • 15 גרם אגוזי לוז
  • 15 גרם תאנים מיובשות
  • 20 גרם חמוציות
  • 20 גרם משמשים מיובשים
  • 10 גרם פיסטוקים גרוסים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. מכינים בצק פריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, אבקת סוכר, תמצית לימון ותמצית וניל, עד לקבלת מרקם הומוגני.
  • 3. מוסיפים בהדרגה את הביצה ומערבבים.צ מעבירים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח. מערבלים עד לקבלת בצק פריך (כשהבצק הופך למספר גושים אחידים).
  • 4. מוציאים ומעבירים לתבנית האפייה. מרפדים ומהדקים היטב בצדדים.
  • 5. מניחים מעל נייר אפייה או נייר כסף, ומפזרים מעל קטניות שישמשו כמשקולת בגובה של 3/4 תבנית.
  • 6. אופים בתנור למשך 10 דקות ומוציאים. מצננים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
  • 7. במקביל מכינים את קרם השקדים: מחממים שנית תנור ל-170 מעלות.
  • 8. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר עד לתערובת רכה. מוסיפים בהדרגה את הביצה, ליקר אמרטו ותמצית השקדים, עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  • 9. מוסיפים את השקדים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 10. מזליפים את התערובת על הבצק הפריך המצונן בצורה אחידה ושווה.
  • 11. אופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים כשעה וחצי.
  • 12. מכינים את תערובת הפירות היבשים: מחממים תנור ל-170 מעלות קולים את אגוזי המלך, שקדים, פקאנים ואגוזי הלוז כ-10 דקות ומניחים בצד.
  • 13. בסיר מחממים סוכר, חמאה ודבש, עד להמסה מלאה (יש להימנע מבישול יתר).
  • 14. מוסיפים את כל תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים.
  • 15. מורחים את התערובת מעל הפאי (לאחר שצונן עם קרם השקדים) ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה.
  • 16. מעבירים למקפיא לשעה נוספת, לצורך התייצבות הפאי ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully