מרק פלאק מונג

אורלי פלאי מכינה פלאק מונג. פלאק= תרד, מונג= אפונה צהובה. ביחד הם יוצרים מרק סמיך, מתובל וקל להכנה

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • 1/2 1 כוסות אפונה צהובה
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר
  • 1/2 צ'ילי קצוץ
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כוסות עלי תרד קצוצים
  • 2 כוסות מים
  • מלח
  • להגשה:
  • רבעי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את האפונה בסיר עם מים 45 דקות או עד שהיא מתרככת.
  • 2. מחממים סיר עם שמן ומטגנים בו בצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי עד להזהבה. מוסיפים תבלינים ומערבבים יחד.
  • 3. מוסיפים את האפונה המבושלת ומערבבים. מוסיפים תרד, מים ומלח ומבשלים יחד 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 4. מגישים לצד אורז ומוסיפים לימון ממש לפני שאוכלים.
  • מרק רגל סמיך שנמס בפה

  • דניס על תבשיל אורז ותרד

  • מרק עגבניות עם פתיתים

  • מרק אורז אסייאתי

  • מרק ירקות וזעתר טרי

  • מרק קרם חומוס

  • מרק ירקות עשיר

  • מרק ירקות עם בצקניות (שפצלה)

  • מרק כרובית וקולרבי

  • קניידלך ירקות צבעוני

  • מארקת קשיקשו

  • מרק תפוח אדמה, פול טרי וכוסברה

  • מרק חרירה

  • מרק קרופניק עם טעם משגע

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully