מרק פלאק מונג
אורלי פלאי מכינה פלאק מונג. פלאק= תרד, מונג= אפונה צהובה. ביחד הם יוצרים מרק סמיך, מתובל וקל להכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 1 כוסות אפונה צהובה
- 3 כוסות מים
- 2 כפות שמן
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר
- 1/2 צ'ילי קצוץ
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 2 כוסות עלי תרד קצוצים
- 2 כוסות מים
- מלח
- להגשה:
- רבעי לימון
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את האפונה בסיר עם מים 45 דקות או עד שהיא מתרככת.
- 2. מחממים סיר עם שמן ומטגנים בו בצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי עד להזהבה. מוסיפים תבלינים ומערבבים יחד.
- 3. מוסיפים את האפונה המבושלת ומערבבים. מוסיפים תרד, מים ומלח ומבשלים יחד 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
- 4. מגישים לצד אורז ומוסיפים לימון ממש לפני שאוכלים.