פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אוזי סורי

      רונית אבידן-שיינפלד הדרימה עד ליישוב הבדואי לקייה שבאיזור באר שבע וחילצה עבורנו מתכון ממשפחת אבו קרן לאורז ועוף שבושל ועבר השחמה בתפקיד מרכזי, בתוספת תבלינים, ירקות , בוטנים וצנוברים קלויים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הכנת מקלובה ואוזי בלקייה (דרור עינב)
      הכנת מקלובה ואוזי בלקייה (דרור עינב)

      מצרכים

      • מצרכים ל-4-6 סועדים:
      • לעוף:
      • 4 כרעיים
      • בצל
      • מלח ופלפל
      • כורכום
      • שמן זית עם פפריקה, להברשה
      • לתערובת הירקות והצנוברים:
      • 250 גרם אפונה וגזר חתוך לקוביות (אפשר להשתמש בקפוא, כשלא בעונה)
      • 50 גרם גרגרי תירס (אפשר להשתמש בקפוא, כשלא בעונה)
      • 1 חזה עוף חתוך לקוביות
      • 100 גרם בוטנים
      • 100 גרם צנוברים
      • לאורז:
      • 500 גרם אורז בסמטי מושרה 15 דקות במים
      • מלח
      • תערובת התבלינים (אפשר להשתמש בתבלינים שלמים ולטחון לבד):
      • 3 כפות כמון
      • 3 כפות הל
      • 3 כפות כוסברה יבשה טחונה
      • 3 כפות קארי (פאטינה משתמשת בשורש של עץ הקארי שדומה מעט לכורכום)
      • 1 כף קינמון
      • 1 כף לימון פרסי (לומי) טחון
      • 1 כף פלפל שחור
      • 1 כף פלפל אנגלי טחון
      • 1/2 כף זעפרן (רשות)
      • 1/2 כף זנגביל טחון

      אופן ההכנה

      • 1. . טוחנים ומערבבים יחד את תערובת התבלינים. אפשר להכין לפי אותו יחס כמות גדולה ולשמור בצנצנת.
      • 2. העוף: בסיר מטגנים את הבצל, מוסיפים את העופות, משחימים מעט, מוסיפים מים עד כיסוי, מתבלים בכורכום, מלח ופלפל ומבשלים 30-40 דקות. מסננים.
      • 3. מבשלים את האורז ומתבלים את מי הבישול בכף מתערובת התבלינים ובמלח לפי הטעם. אם צריך מוסיפים עוד מהתערובת.
      • 4. מערבבים את קוביות חזה העוף עם חצי כף מתערובת התבלינים ומטגנים במחבת עם שמן זית. מוציאים לצלחת.
      • 4. באותה מחבת מטגנים קלות את הירקות: הגזר, האפונה והתירס. מוציאים וקולים לבסוף את הצנוברים והבוטנים. אם צריך מוסיפם עוד מעט שמן.
      • 5. לפני ההגשה מברישים את העופות שבושלו בשמן מתובל בפפריקה ומכניסים לגריל של התנור להשחמה.
      • 6. ההגשה: על מגש גדול מסדרים את האורז המתובל, מעליו את הירקות עם קוביות חזה העוף, הצנוברים והבוטנים ומעל הכל את העוף שבושל ועבר השחמה.

      עוד מתכוני אורז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -