וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזי סורי

רונית אבידן-שיינפלד הדרימה עד ליישוב הבדואי לקייה שבאיזור באר שבע וחילצה עבורנו מתכון ממשפחת אבו קרן לאורז ועוף שבושל ועבר השחמה בתפקיד מרכזי, בתוספת תבלינים, ירקות , בוטנים וצנוברים קלויים

מתכון מאת: מערכת וואלה

הכנת מקלובה ואוזי בלקייה. דרור עינב
הכנת מקלובה ואוזי בלקייה

מצרכים למתכון

  • מצרכים ל-4-6 סועדים:
  • לעוף:
  • 4 כרעיים
  • בצל
  • מלח ופלפל
  • כורכום
  • שמן זית עם פפריקה, להברשה
  • לתערובת הירקות והצנוברים:
  • 250 גרם אפונה וגזר חתוך לקוביות (אפשר להשתמש בקפוא, כשלא בעונה)
  • 50 גרם גרגרי תירס (אפשר להשתמש בקפוא, כשלא בעונה)
  • 1 חזה עוף חתוך לקוביות
  • 100 גרם בוטנים
  • 100 גרם צנוברים
  • לאורז:
  • 500 גרם אורז בסמטי מושרה 15 דקות במים
  • מלח
  • תערובת התבלינים (אפשר להשתמש בתבלינים שלמים ולטחון לבד):
  • 3 כפות כמון
  • 3 כפות הל
  • 3 כפות כוסברה יבשה טחונה
  • 3 כפות קארי (פאטינה משתמשת בשורש של עץ הקארי שדומה מעט לכורכום)
  • 1 כף קינמון
  • 1 כף לימון פרסי (לומי) טחון
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף פלפל אנגלי טחון
  • 1/2 כף זעפרן (רשות)
  • 1/2 כף זנגביל טחון

אופן ההכנה

  • 1. . טוחנים ומערבבים יחד את תערובת התבלינים. אפשר להכין לפי אותו יחס כמות גדולה ולשמור בצנצנת.
  • 2. העוף: בסיר מטגנים את הבצל, מוסיפים את העופות, משחימים מעט, מוסיפים מים עד כיסוי, מתבלים בכורכום, מלח ופלפל ומבשלים 30-40 דקות. מסננים.
  • 3. מבשלים את האורז ומתבלים את מי הבישול בכף מתערובת התבלינים ובמלח לפי הטעם. אם צריך מוסיפים עוד מהתערובת.
  • 4. מערבבים את קוביות חזה העוף עם חצי כף מתערובת התבלינים ומטגנים במחבת עם שמן זית. מוציאים לצלחת.
  • 4. באותה מחבת מטגנים קלות את הירקות: הגזר, האפונה והתירס. מוציאים וקולים לבסוף את הצנוברים והבוטנים. אם צריך מוסיפם עוד מעט שמן.
  • 5. לפני ההגשה מברישים את העופות שבושלו בשמן מתובל בפפריקה ומכניסים לגריל של התנור להשחמה.
  • 6. ההגשה: על מגש גדול מסדרים את האורז המתובל, מעליו את הירקות עם קוביות חזה העוף, הצנוברים והבוטנים ומעל הכל את העוף שבושל ועבר השחמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully