אוזי סורי
רונית אבידן-שיינפלד הדרימה עד ליישוב הבדואי לקייה שבאיזור באר שבע וחילצה עבורנו מתכון ממשפחת אבו קרן לאורז ועוף שבושל ועבר השחמה בתפקיד מרכזי, בתוספת תבלינים, ירקות , בוטנים וצנוברים קלויים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מצרכים ל-4-6 סועדים:
- לעוף:
- 4 כרעיים
- בצל
- מלח ופלפל
- כורכום
- שמן זית עם פפריקה, להברשה
- לתערובת הירקות והצנוברים:
- 250 גרם אפונה וגזר חתוך לקוביות (אפשר להשתמש בקפוא, כשלא בעונה)
- 50 גרם גרגרי תירס (אפשר להשתמש בקפוא, כשלא בעונה)
- 1 חזה עוף חתוך לקוביות
- 100 גרם בוטנים
- 100 גרם צנוברים
- לאורז:
- 500 גרם אורז בסמטי מושרה 15 דקות במים
- מלח
- תערובת התבלינים (אפשר להשתמש בתבלינים שלמים ולטחון לבד):
- 3 כפות כמון
- 3 כפות הל
- 3 כפות כוסברה יבשה טחונה
- 3 כפות קארי (פאטינה משתמשת בשורש של עץ הקארי שדומה מעט לכורכום)
- 1 כף קינמון
- 1 כף לימון פרסי (לומי) טחון
- 1 כף פלפל שחור
- 1 כף פלפל אנגלי טחון
- 1/2 כף זעפרן (רשות)
- 1/2 כף זנגביל טחון
אופן ההכנה
- 1. . טוחנים ומערבבים יחד את תערובת התבלינים. אפשר להכין לפי אותו יחס כמות גדולה ולשמור בצנצנת.
- 2. העוף: בסיר מטגנים את הבצל, מוסיפים את העופות, משחימים מעט, מוסיפים מים עד כיסוי, מתבלים בכורכום, מלח ופלפל ומבשלים 30-40 דקות. מסננים.
- 3. מבשלים את האורז ומתבלים את מי הבישול בכף מתערובת התבלינים ובמלח לפי הטעם. אם צריך מוסיפים עוד מהתערובת.
- 4. מערבבים את קוביות חזה העוף עם חצי כף מתערובת התבלינים ומטגנים במחבת עם שמן זית. מוציאים לצלחת.
- 4. באותה מחבת מטגנים קלות את הירקות: הגזר, האפונה והתירס. מוציאים וקולים לבסוף את הצנוברים והבוטנים. אם צריך מוסיפם עוד מעט שמן.
- 5. לפני ההגשה מברישים את העופות שבושלו בשמן מתובל בפפריקה ומכניסים לגריל של התנור להשחמה.
- 6. ההגשה: על מגש גדול מסדרים את האורז המתובל, מעליו את הירקות עם קוביות חזה העוף, הצנוברים והבוטנים ומעל הכל את העוף שבושל ועבר השחמה.