וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חריימה טריפולטאי

סיר ריחני ואדום של בורי מתובל בכמון, שום וחלה טריה

מתכון מאת: מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: 2-3 מנות
  • לדגים:
  • ק"ג בורי
  • 1 כף מיץ לימון
  • קורט מלח
  • לרוטב:
  • 3-4 כפות שמן
  • 4-5 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות גדושות (חבילה קטנה) רסק עגבניות
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית קימל טחון (רשות)
  • מיץ מ-1/2 לימון (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • 1. הדגים: כשמשתמשים בדגים קפואים, מוציאים מהאריזה, נפטרים מנוזלים עודפים ומייבשים היטב בעזרת נייר מגבת.
  • שמים את הדגים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וזורים מעל מלח. מערבבים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
  • 2. הרוטב: מטגנים את השום הכתוש בסיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה כ- 20 שניות תוך ערבוב.
  • 3. מוסיפים את הרסק ושני סוגי הפפריקה ומטגנים אותם יחד כחצי דקה תוך ערבוב מתמיד. מתבלים במלח, פלפל וסוכר, מוסיפים את המים ומערבבים.
  • 4. מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.
  • 5. סוחטים פנימה את הלימון, מוסיפים את הכמון ואת הקימל
  • בוחשים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
  • 6. מניחים ברוטב את נתחי הבורי ואם צריך מוסיפים מעט מים, כך שהרוטב כמעט יכסה את הנתחים.
  • 7. מבשלים מעל להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שנתחי הבורי התבשלו לחלוטין ומגישים עם חלה.
  • פילה דג על מצע קוסקוס מלא

  • פורל בעשבי תיבול

  • דג בחמאת מיסו

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • אוניגירי

  • עראייס דגים

  • אורז תאילנדי מוקפץ עם קוביות סלמון

  • קערת אורז וסלמון

  • סלמון עם ירקות בתנור

  • פילה דג ממולא

  • נזיד דגים פרובנסאל

  • סלמון בקראסט פיסטוקים עם שעועית ירוקה

  • פילה דג בפסטו עלי גפן ופיסטוקים

  • מרק טום יאם של צ'אנג בה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully