וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוסובוקו ביין לבן

תבשיל אוסובוקו ביין לבן וירקות שורש בסגנון איטלקי מעל קוסקוס שסופג אליו את כל טעמי התבשיל

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוסובוקו איטלקי עם גרמולטה מעל קוסקוס. אסף אמברם,
אוסובוקו איטלקי עם גרמולטה מעל קוסקוס/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: 4 מנות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1.2 ק"ג אוסובוקו עגל טרי, חתוך לחתיכות בעובי 3-4 ס"מ
  • 1.2 כוס קמח לבן
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 סלרי, קצוץ דק
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס יין לבן
  • כפית סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לגרמולטה:
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • גרידת לימון ומיץ מ-1/4 לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה:
  • קוסקוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני.
  • 2. מקמחים את פרוסות הבשר וצורבים אותם היטב משני הצדדים עד השחמה, בערך 4-5 דקות. מוציאים.
  • 3. לסיר בו נצרב הבשר מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים מעל להבה בינונית כ- 5 דקות.
  • 4. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב כדקה.
  • מחזירים את הבשר ואת הנוזלים שניגרו ממנו ומוסיפים את העגבניות המרוסקות,
  • 5. יוצקים מים כמעט עד כיסוי, מתבלים במלח, סוכר ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • 6. מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים כ-3 שעות או עד שהבשר נימוח. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים רוטב סמיך, לקראת סוף הבישול מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שמרבית הנוזלים מתאדים. .
  • 7. להגשה: מערבבים יחד את כל מרכיבי הגרמולטה , ומפזרים מעל התבשיל רגע לפני ההגשה. מומלץ להגיש מעל קוסקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully