אוסובוקו ביין לבן
תבשיל אוסובוקו ביין לבן וירקות שורש בסגנון איטלקי מעל קוסקוס שסופג אליו את כל טעמי התבשיל
מצרכים
- כמות: 4 מנות
- 3 כפות שמן זית
- 1.2 ק"ג אוסובוקו עגל טרי, חתוך לחתיכות בעובי 3-4 ס"מ
- 1.2 כוס קמח לבן
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 סלרי, קצוץ דק
- 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1 כוס יין לבן
- כפית סוכר חום
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לגרמולטה:
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
- 1 שן שום, כתושה
- גרידת לימון ומיץ מ-1/4 לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- להגשה:
- קוסקוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני.
- 2. מקמחים את פרוסות הבשר וצורבים אותם היטב משני הצדדים עד השחמה, בערך 4-5 דקות. מוציאים.
- 3. לסיר בו נצרב הבשר מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים מעל להבה בינונית כ- 5 דקות.
- 4. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב כדקה.
- מחזירים את הבשר ואת הנוזלים שניגרו ממנו ומוסיפים את העגבניות המרוסקות,
- 5. יוצקים מים כמעט עד כיסוי, מתבלים במלח, סוכר ופלפל ומביאים לרתיחה.
- 6. מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים כ-3 שעות או עד שהבשר נימוח. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים רוטב סמיך, לקראת סוף הבישול מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שמרבית הנוזלים מתאדים. .
- 7. להגשה: מערבבים יחד את כל מרכיבי הגרמולטה , ומפזרים מעל התבשיל רגע לפני ההגשה. מומלץ להגיש מעל קוסקוס.