- 1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני.
- 2. מקמחים את פרוסות הבשר וצורבים אותם היטב משני הצדדים עד השחמה, בערך 4-5 דקות. מוציאים.
- 3. לסיר בו נצרב הבשר מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים מעל להבה בינונית כ- 5 דקות.
- 4. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב כדקה.
- מחזירים את הבשר ואת הנוזלים שניגרו ממנו ומוסיפים את העגבניות המרוסקות,
- 5. יוצקים מים כמעט עד כיסוי, מתבלים במלח, סוכר ופלפל ומביאים לרתיחה.
- 6. מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים כ-3 שעות או עד שהבשר נימוח. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים רוטב סמיך, לקראת סוף הבישול מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שמרבית הנוזלים מתאדים. .
- 7. להגשה: מערבבים יחד את כל מרכיבי הגרמולטה , ומפזרים מעל התבשיל רגע לפני ההגשה. מומלץ להגיש מעל קוסקוס.