- 1. . הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את כל מרכיבי הבצק כ-2 דקות. מחלצים, מניחים על גבי ניילון נצמד, משטחים קלות, עוטפים ומכניסים למקרר.
- 2. המלית: מרתיחים את השמנת בקלחת קטנה. במקביל מחממים את הסוכר והדבש במחבת עמוקה על אש נמוכה - בינונית עד שהתערובת נמסה לגמרי ואז מוסיפים אליה את האגוזים ומערבבים היטב.
- 3. מוסיפים בזהירות את השמנת הרותחת אל תערובת האגוזים ומערבבים היטב. מסירים מהאש, מוסיפים את הקירש ומערבבים. מניחים בצד לקירור (ניתן להיעזר באמבט או כריות קרח על מנת לזרז את התהליך).
- 4. הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים לא שווים של 2/3 ו- 1/3. מרדדים את החלק הגדול כ-2 ס"מ יותר מקוטר התבנית, מניחים את יריעת הבצק בתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולשוליים. דוקרים את הבצק בעזרת קיסם ויוצרים חורים במרחקים של 1/2 ס"מ.
- 5. יוצקים מעל הבצק את תערובת האגוזים המצוננת, מרטיבים מעט את היד ומשטחים בעזרתה את התערובת הדביקה.
- 6. מרדדים את חלקו השני, הקטן יותר, של הבצק ויוצרים מעליו חריצים. מניחים מעל תערובת האגוזים ומכניסים את השוליים פנימה אל תוך שולי התבנית כך שתיווצר מעין סגירת מכסה. מעבירים למקפיא ל- 10 דקות.
- 7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 8. אופים 7 דקות ישירות על תחתית התנור ולאחר מכן מעבירים למרכז התנור לאפיה נוספת של 30 דקות לפחות, עד שמתקבל צבע זהוב על גבי הבצק.
- 9. מוציאים מן התנור ומצננים היטב. מחלצים ופורסים משולשים קטנים (לא כדאי להגיש את העוגה מיד בצאתה מן התנור, העוגה תתפרק והקלתית תוצף במלית הרותחת)