וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טורטה אגוזים

מירב שיינר מכינה בצק פריך עמוס באגוזים וברוטב טופי סמיך וענוג

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

צילום: נמרוד סונדרס, עריכה: עומרי מלכה

מצרכים למתכון

  • כמות: לתבנית בקוטר 22 ס"מ
  • לבצק פריך:
  • 320 גרם (1/4 2 כוסות) קמח
  • 120 גרם (1/2 כוס+ כף) סוכר
  • 160 גרם חמאה קרה
  • 1 ביצה קטנה
  • 1/4 כפית מלח
  • למלית האגוזים:
  • 350 גרם אגוזי מלך קלויים ללא מלח
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 200 מיל' שמנת מתוקה
  • 1 כף קירש (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. . הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את כל מרכיבי הבצק כ-2 דקות. מחלצים, מניחים על גבי ניילון נצמד, משטחים קלות, עוטפים ומכניסים למקרר.
  • 2. המלית: מרתיחים את השמנת בקלחת קטנה. במקביל מחממים את הסוכר והדבש במחבת עמוקה על אש נמוכה - בינונית עד שהתערובת נמסה לגמרי ואז מוסיפים אליה את האגוזים ומערבבים היטב.
  • 3. מוסיפים בזהירות את השמנת הרותחת אל תערובת האגוזים ומערבבים היטב. מסירים מהאש, מוסיפים את הקירש ומערבבים. מניחים בצד לקירור (ניתן להיעזר באמבט או כריות קרח על מנת לזרז את התהליך).
  • 4. הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים לא שווים של 2/3 ו- 1/3. מרדדים את החלק הגדול כ-2 ס"מ יותר מקוטר התבנית, מניחים את יריעת הבצק בתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולשוליים. דוקרים את הבצק בעזרת קיסם ויוצרים חורים במרחקים של 1/2 ס"מ.
  • 5. יוצקים מעל הבצק את תערובת האגוזים המצוננת, מרטיבים מעט את היד ומשטחים בעזרתה את התערובת הדביקה.
  • 6. מרדדים את חלקו השני, הקטן יותר, של הבצק ויוצרים מעליו חריצים. מניחים מעל תערובת האגוזים ומכניסים את השוליים פנימה אל תוך שולי התבנית כך שתיווצר מעין סגירת מכסה. מעבירים למקפיא ל- 10 דקות.
  • 7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 8. אופים 7 דקות ישירות על תחתית התנור ולאחר מכן מעבירים למרכז התנור לאפיה נוספת של 30 דקות לפחות, עד שמתקבל צבע זהוב על גבי הבצק.
  • 9. מוציאים מן התנור ומצננים היטב. מחלצים ופורסים משולשים קטנים (לא כדאי להגיש את העוגה מיד בצאתה מן התנור, העוגה תתפרק והקלתית תוצף במלית הרותחת)
  • עוגת אגוזים ושוקולד לבן ללא גלוטן

  • אוזני המן במילוי אגוזים ותפוז

  • בראוניז עם אגוזים

  • עוגת שוקולד ורודה ליום הולדת

  • עוגת טריקולד

  • עוגת גלידה בשני טעמים

  • פאי פקאן ושוקולד

  • עוגת סטיקי באן

  • פאי תפוחים ומרנג

  • בבקה שוקולד

  • פארי ברסט

  • עוגות סולת ודבש אישיות

  • סופלה שוקולד קלאסי

  • טארט משמשים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully