- 1. מכינים את התבשיל: בסיר רחב וכבד צורבים את נתחי הבשר עד השחמה ומוציאים.
- 2. מכניסים לסיר את הבצל, הגז והסלרי וצורבים עד שהבצל מזהיב.
- 3. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את היין האדום ומצמצמים בחצי.
- 4. מכסים את הבשר והירקות בציר או מים עד לכיסוי הבשר והירקות ומביאים לרתיחה.
- 5. מכסים את הסיר, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ-3 שעות, עד שהבשר רך לחלוטין. אם נשארו הרבה נוזלים בסיר, ממשיכים לבשל ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך (אנחנו לא רוצים מרק). את התבשיל ניתן להכין מראש ורק לחמם בסיר לפני ההגשה.
- 6. הכנת הדלעת: לפני הארוחה מחממים תנור ל- 180 מעלות, שוטפים ומייבשים את הדלעת ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- 7. אופים את הדלעת בשלמותה עד שסכין שננעצת בה חודרת בקלות והיא רכה לחלוטין. מוצאים מהתנור.
- 8. מרכיבים את המנה: חוצים הדלעת לאורכה, בעזרת כף מרוקנים את הגרעינים ומניחים במקומם את תבשיל הבשר יחד עם ציר הבישול. מקשטים בעלי גרגר נחלים או פטרוזיליה.