וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל לחי ודלעת

השף עומר אבישר ממסעדת קלארו מכין ממלא דלעת יפנית בתבשיל לחי עגל וירקות שורש.

מתכון מאת: מערכת וואלה

דלעת יפנית במילוי תבשיל לחי עגל. דרור עינב
דלעת יפנית במילוי תבשיל לחי עגל

מצרכים למתכון

  • כמות: 4-5 סועדים
  • 1-2 יח' דלעת סינית (תלוי בגודל)
  • 1 ק"ג בשר לחי או כל נתח אחר שאוהבים ומתאים לתבשילים ארוכים חתוך לקוביות
  • 4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
  • 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
  • 1 כוס יין אדום
  • 2 כוסות ציר בקר או מים
  • 1 עלה דפנה
  • 2 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 ענף טימין
  • להגשה:
  • עלי גרגיר נחלים או פטרוזיליה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את התבשיל: בסיר רחב וכבד צורבים את נתחי הבשר עד השחמה ומוציאים.
  • 2. מכניסים לסיר את הבצל, הגז והסלרי וצורבים עד שהבצל מזהיב.
  • 3. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את היין האדום ומצמצמים בחצי.
  • 4. מכסים את הבשר והירקות בציר או מים עד לכיסוי הבשר והירקות ומביאים לרתיחה.
  • 5. מכסים את הסיר, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ-3 שעות, עד שהבשר רך לחלוטין. אם נשארו הרבה נוזלים בסיר, ממשיכים לבשל ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך (אנחנו לא רוצים מרק). את התבשיל ניתן להכין מראש ורק לחמם בסיר לפני ההגשה.
  • 6. הכנת הדלעת: לפני הארוחה מחממים תנור ל- 180 מעלות, שוטפים ומייבשים את הדלעת ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 7. אופים את הדלעת בשלמותה עד שסכין שננעצת בה חודרת בקלות והיא רכה לחלוטין. מוצאים מהתנור.
  • 8. מרכיבים את המנה: חוצים הדלעת לאורכה, בעזרת כף מרוקנים את הגרעינים ומניחים במקומם את תבשיל הבשר יחד עם ציר הבישול. מקשטים בעלי גרגר נחלים או פטרוזיליה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully