מתכונים חמים

בורקיטס כרובית

אורי שביט. עיתונאית האוכל, מנחת הסדנאות בישול ובעלת הבלוג הפופולרי 'טבעוניות נהנות יותר', מצרפת מתכון לבורקיטס כרובית

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בורקיטס כרובית (צילום: טל סיון ציפורין)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-20-25 יחידות
  • לבצק:
  • 1 כוס שמן צמחי
  • 1 כוס מים
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח לבן
  • 100 גרם טופו משי, טחון לקרם חלק
  • חופן עלי טרגון קצוצים (לא חובה)
  • קמצוץ מלח ים
  • למילוי:
  • 600 גרם כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס (100 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • חופן עלי טרגון, חתוכים גס
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 2. להכנת המילוי: מניחים בתבנית את פרחי הכרובית, שום, קרם קוקוס, מלח ופלפל ומערבבים בידיים כך שכל הפרחים יצופו היטב. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור כ-30 דקות, עד שהכרובית רכה לחלוטין. מעבירים לקערה.
  • 3. להכנת הבצק: מניחים את השמן והמים בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח, טופו, עלי טרגון ומעט מלח ומערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת בצק רך ואחיד שנפרד בקלות מדפנות הסיר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
  • 4. ממשיכים בהכנת המילוי: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך ומשחים מעט.
  • מוסיפים לכרובית האפויה את הבצל המטוגן, בהרט ועלי טרגון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. התערובת צריכה להיות מעט מלוחה.
  • 5. צובטים מהבצק כדור בקוטר 4-5 ס"מ ומשטחים אותו על כף יד פתוחה לצורת עיגול. מניחים במרכז כפית של מילוי הכרובית, מקפלים לשניים ומהדקים היטב את השוליים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על סדר הפעולות עם הבצק והמילוי הנותרים.
  • 6. מברישים את הבורקיטס בשמן זית ואופים בתנור 8-10 דקות, עד שהמאפים פריכים וזהובים. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully