פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף ותפוחי אדמה בסו וויד

      השף יאיר פיינברג מסטודיו פיין-קוק, מלמד גם את הבשלנים חסרי הניסיון והביטחון במטבח כיצד להכין עוף בסו וויד (בוואקום)

      11 מדרגים / 3 כוכבים

      עוף בסו וויד (נמרוד סונדרס)
      עוף בסו וויד (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • כמות: 4-6 מנות
      • מצרכים:
      • 1 עוף שלם במשקל של כ-2 ק"ג, חתוך בצד הגב ומשוטח
      • 2 כפיות (15 גרם) מלח
      • 1/2 כפית (2 גרם) פלפל שחור גרוס
      • 2 כפות (40 גרם) דבש
      • 10 גבעולי תימין, עלים בלבד
      • 1 גבעול רוזמרין, מחטים בלבד
      • 1 כפית (3 גרם) שום גבישי
      • לימון פרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים אמבט סו וויד ל-73 מעלות.
      • 2. מעבירים לקערה גדולה את העוף ויתר המרכיבים ומעסים היטב.
      • 3. אורזים את העוף בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לבישול באמבט למשך 4 שעות.
      • 4. מוציאים את השקית ובה העוף מהאמבט ומקררים היטב במי קרח. שומרים במקרר עד לשימוש (נשמר כ-5 ימים).
      • 5. לפני ההגשה מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 6. מוציאים את העוף מהשקית, מניחים בתבנית צלייה כשצד העור פונה מעלה, מכסים ברדיד אלומיניום ומעבירים לצלייה בתנור החם למשך 20 דקות. מעלים את חום התנור ל-220 מעלות, מסירים רדיד האלומיניום וצולים עוד 10-15 דקות עד שהעוף הופך שחום-זהוב.
      • 7. מוצאים את התבנית מהתנור ומגישים חם.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -