מתכונים חמים

עוף ותפוחי אדמה בסו וויד

השף יאיר פיינברג מסטודיו פיין-קוק, מלמד גם את הבשלנים חסרי הניסיון והביטחון במטבח כיצד להכין עוף בסו וויד (בוואקום)

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

עוף בסו וויד

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: 4-6 מנות
  • מצרכים:
  • 1 עוף שלם במשקל של כ-2 ק"ג, חתוך בצד הגב ומשוטח
  • 2 כפיות (15 גרם) מלח
  • 1/2 כפית (2 גרם) פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות (40 גרם) דבש
  • 10 גבעולי תימין, עלים בלבד
  • 1 גבעול רוזמרין, מחטים בלבד
  • 1 כפית (3 גרם) שום גבישי
  • לימון פרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים אמבט סו וויד ל-73 מעלות.
  • 2. מעבירים לקערה גדולה את העוף ויתר המרכיבים ומעסים היטב.
  • 3. אורזים את העוף בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לבישול באמבט למשך 4 שעות.
  • 4. מוציאים את השקית ובה העוף מהאמבט ומקררים היטב במי קרח. שומרים במקרר עד לשימוש (נשמר כ-5 ימים).
  • 5. לפני ההגשה מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. מוציאים את העוף מהשקית, מניחים בתבנית צלייה כשצד העור פונה מעלה, מכסים ברדיד אלומיניום ומעבירים לצלייה בתנור החם למשך 20 דקות. מעלים את חום התנור ל-220 מעלות, מסירים רדיד האלומיניום וצולים עוד 10-15 דקות עד שהעוף הופך שחום-זהוב.
  • 7. מוצאים את התבנית מהתנור ומגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully