פרחי ברוקולי בוויניגרט תפוזים
המסעדנית רמה בן צבי בפרחי ברוקולי ירוקים עם גרידת תפוז ושקדים קלויים . סלט עונתי בו הירוק, הכתום והחום משחקים בצלחת כמו ציור והטעמים משתלבים באופן מושלם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ראשי ברוקולי בינוניים
- גרידה מתפוז שלם
- חופן שקדים שלמים שבורים
- לוויניגרט תפוזים:
- מיץ מ-1/2 תפוז
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מסירים לברוקולי את הרגל ומפרקים לפרחים וחוצים כל פרח לחצי.
- 2. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח חולטים את הפרחים החצויים עד שהם מקבלים צבע ירוק יפה והם עשויים ברמת אל- דנטה. בערך 3-5 דקות.
- 3. מעבירים למסננת ושוטפים במי קרח לעצור את הבישול.
- 4. קולים את השקדים השבורים על מחבת יבשה. נזהרים שלא יישרפו.
- 5. בבלנדר מוט טוחנים את מיץ התפוזים, השמן, החרדל ומלח ופלפל.
- 6. ההגשה: מניחים את הברוקולי החלוט בקערת הגשה יפה, יוצקים מהרוטב לפי הצורך ומפזרים גרידת תפוז ושקדים קלויים.