קציצות יאזוזי
הבשלנית קלרה דוידוב מקריית מלאכי משתפת אותנו במתכון לקציצות יאזוזי אותן נהוג לאכול בעדה הבוכרית במהלך ימי חג הפסח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4-5 תפוחי אדמה
- 1 כוס פטרוזליה קצוצה
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 2 גבעולי סלרי דקים קצוצים עם העלים
- 1 כוס בצל קצוץ
- 2 ביצים
- מעט כמון
- מלח ופלפל
- 1/4 כוס קמח מצה
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במים עם מלח עד ריכוך. מסננים את הנוזלים ומועכים לפירה. מצננים.
- 2. מערבבים 2 כוסות מהפירה עם הבצל, הירק הקצוץ, הביצים, קמח המצה והתבלינים.
- 3. יוצרים בעזרת הידיים קציצות ומגנים בשמן חצי עמוק או מסדרים על נייר אפייה ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.