מתכונים חמים

קציצות יאזוזי

הבשלנית קלרה דוידוב מקריית מלאכי משתפת אותנו במתכון לקציצות יאזוזי אותן נהוג לאכול בעדה הבוכרית במהלך ימי חג הפסח

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קציצות יזוזי בוכריות לפסח (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4-5 תפוחי אדמה
  • 1 כוס פטרוזליה קצוצה
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 גבעולי סלרי דקים קצוצים עם העלים
  • 1 כוס בצל קצוץ
  • 2 ביצים
  • מעט כמון
  • מלח ופלפל
  • 1/4 כוס קמח מצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במים עם מלח עד ריכוך. מסננים את הנוזלים ומועכים לפירה. מצננים.
  • 2. מערבבים 2 כוסות מהפירה עם הבצל, הירק הקצוץ, הביצים, קמח המצה והתבלינים.
  • 3. יוצרים בעזרת הידיים קציצות ומגנים בשמן חצי עמוק או מסדרים על נייר אפייה ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully