קאדה אגוזים
אסנת משה ממושב עגור שבמטה יהודה, במאפה ממולא מהמטבח הכורדי
קאדה ממולא אגוזים (צילום: יח"צ, אלדד מאסטרו)
מחשבון המרות
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית שטוחה מלח
- בערך 3 עד 1/2 3 כוסות מים בכמות שיוצרת בצק רך ומעט דביק
- למילוי:
- 1/2 ק"ג אגוזי מלך טחונים
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפיות קמח
- 2 כפיות גדושות סוכר
- 1. הכנת הבצק: לשים יחד את כל מרכיבי הבצק תוך הוספה מדודה של מים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מניחים בצד למנוחה של בערך 20-30 דקות.
- 2. המילוי: מערבבים יחד בסיר את האגוזים הטחונים, השמן, הקמח והסוכר למשך דקה תוך כדי חימום על אש בינונית. מסירים מהאש.
- 3. פותחים את הבצק ליריעה בעובי של כ-1/2 ס"מ. מומלץ לחלק אותו לשניים ולפתוח לחוד כל חצי.
- 4. קורצים עיגולים ומברישים אותם בשמן. מניחים תלולית מהמילוי במרכז עיגול בצק, מכסים עם עיגול נוסף וסוגרים את בצביטות. מברישים מעט שמן גם על החלק החיצוני של הבצק. ממשיכים כך עם שאר העיגולים.
- 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד השחמה או מטגנים על מחבת גדולה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה