וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו ירוקה וחגיגית

זכינו במתכון לריזוטו כוסמת עם אספרגוס, ברוקולי, קייל ועלי תרד של השף ענר הרקוב ממסעדת מונאר בתל אביב

מתכון מאת: ענר הרקוב, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 4 אנשים
  • 200 גרם כוסמת
  • צרור תרד ניו זילנדי שטוף מופרד לעלים
  • שמן זית
  • 1 כף חמאה
  • 2 בצלים לבנים קלופים וקצוצים לקוביות
  • 2-3 שיני שום פרוסות
  • צרור עלי קייל שטוף ונקי מהגבעולים
  • 8 יחידות אספרגוס חתוכים למקלות באורך 3 סמ'
  • ברוקולי או ברוקומיני מופרדים לפרחים (כ-20 פרחי ברוקולי קטנים מופרדים או 10 יחידות ברוקומיני)
  • 1/2 כוס יין לבן
  • צרור תרד טורקי שטוף חתוך גס
  • חופן זיתים סוריים ללא גרעינים (רשות)
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 3 זנבות של בצל ירוק קצוצים
  • להגשה:
  • פרוסת פטה/ בולגרית או פרמזן (רשות)

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הכוסמת בסיר שופע מים רותחים מעט מומלחים כמו שמבשלים פסטה. בערך 20 דקות. מסננים ומניחים בצד.
  • 2. בסיר נפרד חולטים את התרד הניו זילנדי כעשר שניות לערך ומוציאים בעזרת מסננת לקערה עם מים קרים על מנת לעצור את הבישול ולשמור על הצבע . כשהתרד מתקרר סוחטים אותו וטוחנים בבלנדר עד לקבלת מחית ירוקה חלקה.
  • 3. במחבת רחבה עם תחתית כפולה על אש גבוהה צורבים אחד אחד את הקייל, פרחי הברוקולי והאספרגוס. כל אחד מהם לא יותר מדקה. מניחים בצלחת גדולה אחד ליד השני.
  • 4. מניחים סיר חדש על האש מוסיפים שמן זית, וכף חמאה ומטגנים את הבצל עד שקיפות ולבסוף את השום לטיגון אחרון. מוסיפים את הכוסמת המבושלת, מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
  • 5. יוצקים את היין הלבן ומצמצמים את הנוזלים תוך כדי בחישה.
  • 6. מוסיפים פנימה את התרד הטורקי הטרי, את כל הירקות שהקפצנו לפני כן במחבת עם השמן: הקייל, הברוקולי והאספרגוס ו-2-3 כפות מהתרד שטחנו למחית. מערבבים בזהירות.
  • 7. סוחטים פנימה מיץ לימון ומוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומגישים.
  • 8. צורבים את הגבינה על אש גלויה ומניחים ליד. ניתן במקום הגבינה לגרר פנימה גבינת פרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully