מתכונים חמים

כוסמת עם עשבים, שמן זית ולימון

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

כוסמת עם עשבים ירוקים שמן זית ולימון ( דנה שיין ) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 כוס כוסמת
  • 2 כפות שמן קנולה
  • ½ 1 כוסות מים רותחים
  • 2 כוסות עשבים ירוקים קצוצים דק (פטרוזיליה, נענע, רוקט, כוסברה)
  • 1 בצל קצוץ דק דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ לימון – מיץ + קליפה מגוררת
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 3 עגבניות אדומות וקשות קצוצות דק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר בינוני. מטגנים את גרגרי הכוסמת מס' דקות עד שהם מצופים בשמן.
  • 2. יוצקים את המים הרותחים, מערבבים, מוסיפים מלח ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה. בוחשים מדי פעם.
  • 3. בודקים שהגרגרים התרככו ומצננים. ( אם הם עדיין קשים סוגרים את הסיר וממתינים שיתרככו מהאדים. אם הם כבר רכים אך נותרו מים, מסננים).
  • 4. כשהכוסמת מגיעה לטמפרטורת החדר מוסיפים את כל שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5. מגישים פושר עם פלח לימון.
  • - אפשר לקלות חופן צנוברים ולזרות מעל המנה – מומלץ!

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully