כוסמת עם עשבים, שמן זית ולימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס כוסמת
- 2 כפות שמן קנולה
- ½ 1 כוסות מים רותחים
- 2 כוסות עשבים ירוקים קצוצים דק (פטרוזיליה, נענע, רוקט, כוסברה)
- 1 בצל קצוץ דק דק
- 2 שיני שום כתושות
- ½ לימון מיץ + קליפה מגוררת
- 3 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 3 עגבניות אדומות וקשות קצוצות דק
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן בסיר בינוני. מטגנים את גרגרי הכוסמת מס' דקות עד שהם מצופים בשמן.
- 2. יוצקים את המים הרותחים, מערבבים, מוסיפים מלח ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה. בוחשים מדי פעם.
- 3. בודקים שהגרגרים התרככו ומצננים. ( אם הם עדיין קשים סוגרים את הסיר וממתינים שיתרככו מהאדים. אם הם כבר רכים אך נותרו מים, מסננים).
- 4. כשהכוסמת מגיעה לטמפרטורת החדר מוסיפים את כל שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.
- 5. מגישים פושר עם פלח לימון.
- - אפשר לקלות חופן צנוברים ולזרות מעל המנה מומלץ!