וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסבחה דלעת ואפונה

ענר הרקוב ממסעדת מונאר מלמד אותנו כיצד להכין מסבחה מופלאה מדלעת כתומה ואפונה צהובה

מתכון מאת: ענר הרקוב, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • (ל-3 סועדים)
  • 150 גרם אפונה צהובה
  • 1.5 ק"ג דלעת מכל סוג שהוא
  • 100 גרם טחינה גולמית
  • 4 שיני שום
  • פלפל חריף ירוק, לפי הטעם
  • 1 לימון
  • 2 בצלים לבנים בינוניים פרוסים לפרוסות עבות יחסית
  • חופן עלי מנגולד קרועים גס או חופן עלי תרד
  • שמן זית איכותי

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את האפונה בסיר עם מים כ-30 דקות בערך. טועמים מידי פעם. כשהאפונה מגיעה לדרגת עשיה אל דנטה, מסננים ומניחים בצד.
  • 2. במקביל מכינים את המסבחה: מורידים נתח של 250-300 גרם מהדלעת, חותכים לקוביות ושומרים בצד. את שאר הדלעת מקלפים, מרוקנים מגרעינים, חותכים לפרוסות דקות ומכניסים לסיר עם שמן זית ומעט מלח. מכסים ומבשלים על אש גבוהה תוך ערבוב פעם ב-3 דקות עד ריכוך.
  • 3. כאשר הדלעת רכה לגמרי מעבירים אותה לבלנדר עם פלפל צ'ילי ירוק (לפי הטעם) מוסיפים את הטחינה, חצי כוס מים, מיץ מחצי לימון, שתי שיני שום ומלח וטוחנים הכל למרקם חלק. במידת הצורך מוסיפים מים.
  • 4. במחבת עם שמן זית צורבים את פרוסות הבצל משני הצדדים עד השחמה ומוציאים.
  • 5. באותה מחבת צורבים את קוביות הדלעת ששמרנו בצד, עד ריכוך, מחזירים את הבצלים שצרבנו, 2 שיני שום מעוכות וקצוצות, האפונה הצהובה שבישלנו ואת עלי המנגולד או התרד. מתבלים במיץ מחצי לימון ומלח ופלפל ומערבבים.
  • 6. מניחים את קרם הדלעת והטחינה על צלחת ומעליו את תבשיל האפונה הצהובה ומגישים.
  • חומוס ביתי אמיתי

  • מתכון לטחינה אריסה של השף אביב משה

  • סלט חצילים וגרגרי חומוס

  • סלט אטריות רענן

  • פאד תאי

  • תפוחי אדמה במילוי בולונז

  • קציצות עיראקיות של סבתא

  • סלט כרוב וגזר עם אטריות פריכות

  • מוקפץ פתיתים

  • תבשיל קארי עדשים וירקות

  • סלמון ושעועית בתבנית אחת

  • קציצות סולת בבירה

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • נגיסי שניצל תירס אפויים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully