- 1. מבשלים את האפונה בסיר עם מים כ-30 דקות בערך. טועמים מידי פעם. כשהאפונה מגיעה לדרגת עשיה אל דנטה, מסננים ומניחים בצד.
- 2. במקביל מכינים את המסבחה: מורידים נתח של 250-300 גרם מהדלעת, חותכים לקוביות ושומרים בצד. את שאר הדלעת מקלפים, מרוקנים מגרעינים, חותכים לפרוסות דקות ומכניסים לסיר עם שמן זית ומעט מלח. מכסים ומבשלים על אש גבוהה תוך ערבוב פעם ב-3 דקות עד ריכוך.
- 3. כאשר הדלעת רכה לגמרי מעבירים אותה לבלנדר עם פלפל צ'ילי ירוק (לפי הטעם) מוסיפים את הטחינה, חצי כוס מים, מיץ מחצי לימון, שתי שיני שום ומלח וטוחנים הכל למרקם חלק. במידת הצורך מוסיפים מים.
- 4. במחבת עם שמן זית צורבים את פרוסות הבצל משני הצדדים עד השחמה ומוציאים.
- 5. באותה מחבת צורבים את קוביות הדלעת ששמרנו בצד, עד ריכוך, מחזירים את הבצלים שצרבנו, 2 שיני שום מעוכות וקצוצות, האפונה הצהובה שבישלנו ואת עלי המנגולד או התרד. מתבלים במיץ מחצי לימון ומלח ופלפל ומערבבים.
- 6. מניחים את קרם הדלעת והטחינה על צלחת ומעליו את תבשיל האפונה הצהובה ומגישים.