- 1. קולים את אגוזי הפקאן בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, כ-3-4 דקות. ניתן להמליח טיפה למעוניינים לתת 'קונטרה' למתוק. חשוב להשגיח כל הזמן מאחר והאגוזים האלה כולאים חום מהר. כאשר מתחיל ריח שומן האגוז להתפשט, יש להוציא מיד מהתנור ולצנן בתבנית. בגלל שהם נוטים להישרף בקלות, מוטב להוציא מוקדם מדי מאשר להשאיר יתר על המידה.
- 2. מכינים את התחתית: לקערת מעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל חומרי הבצק (תחתית) ומעבדים 2-3 דקות, אפשר גם בפולסים, עד לקבלת בצק במרקם חלק ואחיד. מעבירים ע"ג ניילון נצמד, משטחים קלות, עוטפים ומצננים חצי שעה במקרר.
- 3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים על משטח עבודה מקומח קלות, לעובי של 5-7 מ"מ. מעבירים על גבי תבנית האפיה. דוקרים היטב בעזרת קיסם או מזלג, חורים במרחק 1-2 ס"מ.
- 4. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות עד שהשוליים מזהיבים. במידת הצורך ניתן לייבש עוד 2-3 דקות בתנור כבוי. מוציאים מן התנור ומניחים להצטנן. בינתיים ניגשים להכנת המלית.
- 5. מכינים את הפאדג': לתוך קלחת קטנה מכניסים את כל חומרי המלית למעט הווניל. מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת. פעולה זו מצריכה הרבה סבלנות והתמדה בבחישה, כדי שהסוכרים והשומנים יתחברו ושלא ישרפו כל אחד בנפרד. לאחר שהתערובת הופכת נוזלית ואחידה יש להמשיך ולבשל כחמש דקות. בועות גדולות יצוצו ויבעבעו. בחלוף כדקה מסירים מהאש. ממשיכים לבחוש ומוסיפים את הווניל.
- 6. לאחר 5 דקות של צינון קל בטמפ חדר, תוך כדי ערבוב, יוצקים את התערובת על גבי הבצק האפוי. ממתינים 1-2 דקות עד להתחלת היווצרות מראה אטום.
- 7. מפזרים מעל המלית את אגוזי הפקאן שקלינו ולוחצים אותם מעט פנימה אל תוך המלית. מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות.
- 8. מוציאים מן המקרר וממתינים כחמש דקות לפני שמתחילים לחתוך. חותכים לחתיכות קטנות באיזו צורה שאוהבים ומגישים לצד משקה קר.
- * לחובבי הפקאן המושבעים, ניתן לשים מעל הבצק שכבה נוספת של אגוזי פקאן קלויים, לפני שיוצקים את המלית.
- * ניתן לאחסן עד 20 יום במקרר בכלי אטום לנוזלים.