סבלה שוקולד פקאן קפה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-40 עוגיות:
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 2 כפות קקאו הולנדי כהה
- 1כפית נס קפה מומס במעט מים חמים / מנת אספרסו
- 30 גרם פקאן טחון
- 135 גרם (כוס) קמח עוגיות
- סוכר נוסף לקישוט
אופן ההכנה
- 1. בקערת מיקסר עם וו מקצף, מקציפים את החמאה והסוכר, עד לקבלת עיסה תפוחה במרקם חלק ובהיר.
- 2. מוסיפים את הקקאו והקפה המומס (בשלב זה המסה עלולה "להשבר", אל פחד, הכל יסתדר כשתוסיפו את הקמח).
- 3. מוסיפים את הפקאן הטחון ומיד את הקמח.
- 4. מצננים שעה במקרר.
- 5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 6. מגלגלים כדורים, מגלגלים אותם בסוכר.
- 7. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה תוך שמירה על רווח של 3 ס"מ ומועכים מעט את העוגיות בעזרת כף היד או מזלג.
- 8. אופים כ-10 דקות.
- * מצננים על המגשים לפני הגשה / אריזה.