וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביסקוטי קפה ושוקולד

הילדים וגם הגדולים (שבנשמתם עדיין מרגישים ילדים) ישמחו לטבול ברוטב שוקולד חם (שוקולד מריר מומס בשמנת מתוקה חמה, בערך חצי-חצי בכמויות).

מתכון מאת: לימור תירוש, מערכת וואלה

ביסקוטי. לימור תירוש, מערכת וואלה
ביסקוטי/לימור תירוש

מצרכים למתכון

  • כוס (140 גרם) קמח
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 60 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 75 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • 60 גרם חמאה בטמ' החדר
  • 50 גרם סוכר חום כהה
  • 50 גרם סוכר לבן
  • כפית נס קפה
  • ביצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מערבבים את כל החומרים היבשים יחד.
  • 3. מקציפים את החמאה עם שני סוגי הסוכר והנס קפה כחמש דקות.
  • 4. מוסיפים את הביצה, מערבלים ואז מוסיפים את תערובת היבשים. מערבלים עוד חצי דקה, עד לאחידות.
  • 5. מרטיבים את הידיים, מנערים עודפי מים ועם ידיים לחות צרים נקניק ארוך וצר. מניחים את הנקניק בתבנית מחופה נייר אפייה וממשיכים לדקק את הנקניק. ככל שהוא יהיה צר יותר, הביסקוטי יצאו קטנים יותר. אופים כחצי שעה.
  • 6. מצננים את נקניק הביסקוטי כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  • 7. כעבור חצי שעה פורסים את הנקניק לפרוסות דקות באמצעות סכין משוננת ומסדרים אותן בצפיפות בתבנית.
  • 8. אופים ב-160 מעלות, כעשר דקות. הופכים לצד השני ואופים כעשר דקות נוספות.
  • 9. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה עד שמתחסל (וזה קורה מהר).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully