עוגת משמשים טבעונית
הקונדיטור גל גבריאלי מגל בייקרי בחיפה, מכין לאבי ביטון עוגת משמשים טבעונית ומפרגן לנו מתכון לעוגה בה שמן קוקוס ורסק תפוחים מייתרים את הצורך בחמאה וביצים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: לתבנית אינגליש קייק (אורך 30 ס"מ)
- 80 גרם (1/2 כוס פחות כף) שמן קוקוס
- 100 גרם (1/2 כוס פחות כף) רסק תפוחים (ניתן להכין לבד ע"י בישול תפוחים מקולפים ירוקים או הקפצה עם מעט מים ולימון)
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית וניל (תמצית טבעית או אבקת מקל וניל)
- 50 גר' (1/4 כוס) טחינה גלמית
- 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
- 1/2 כוס חלב סויה קר
- 3/4 כוס שקדים טחונים (קמח שקדים)
- 3/4 כוס קמח לבן
- 4-5 משמשים טריים חצויים (או אפרסקים/ נקטרינות/ פירות יער/ אגסים)
- לסירופ סוכר, להברשה (רשות):
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. מערבבים בקערה או במיקסר עם וו גיטרה (k) את כל המרכיבים מלבד הקמח. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה. נזהרים מערבוב יתר.
- 3. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה ונועצים בה את חצאי המשמשים הטריים (ללא החרצן) במירווחים של 1 ס"מ אחד מהשני.
- 4. מכניסים לתנור החם ואופים כ-45 דקות.
- 5. אם רוצים שהעוגה תבריק, מביאים לרתיחה בסיר קטן את המים והסוכר ומקררים. כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, מברישים אותה בסירופ.