וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת משמשים טבעונית

הקונדיטור גל גבריאלי מגל בייקרי בחיפה, מכין לאבי ביטון עוגת משמשים טבעונית ומפרגן לנו מתכון לעוגה בה שמן קוקוס ורסק תפוחים מייתרים את הצורך בחמאה וביצים

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: לתבנית אינגליש קייק (אורך 30 ס"מ)
  • 80 גרם (1/2 כוס פחות כף) שמן קוקוס
  • 100 גרם (1/2 כוס פחות כף) רסק תפוחים (ניתן להכין לבד ע"י בישול תפוחים מקולפים ירוקים או הקפצה עם מעט מים ולימון)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית וניל (תמצית טבעית או אבקת מקל וניל)
  • 50 גר' (1/4 כוס) טחינה גלמית
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 1/2 כוס חלב סויה קר
  • 3/4 כוס שקדים טחונים (קמח שקדים)
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 4-5 משמשים טריים חצויים (או אפרסקים/ נקטרינות/ פירות יער/ אגסים)
  • לסירופ סוכר, להברשה (רשות):
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה או במיקסר עם וו גיטרה (k) את כל המרכיבים מלבד הקמח. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה. נזהרים מערבוב יתר.
  • 3. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה ונועצים בה את חצאי המשמשים הטריים (ללא החרצן) במירווחים של 1 ס"מ אחד מהשני.
  • 4. מכניסים לתנור החם ואופים כ-45 דקות.
  • 5. אם רוצים שהעוגה תבריק, מביאים לרתיחה בסיר קטן את המים והסוכר ומקררים. כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, מברישים אותה בסירופ.
  • עוגת תמרים

  • עוגיות מקמאר טבעוניות

  • עוגת חלבה ללא אפיה

  • עוגות סולת ודבש אישיות

  • פרפה מנגו מהיר

  • קרם מסקרפונה עם תפוחים מקורמלים וקראמבל

  • עוגת אוכמניות

  • פאדג' שוקולד תפוז

  • מאפה בצק עלים עם תותים

  • פאי תפוחים ומרנג

  • פנקוטה יוגורט לימונית

  • נקטרינות עם קראמבל שקדים

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • חיתוכיות פאי לימון וקוקס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully