וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כבדי הודו בסילאן ויין

אבי ביטון מכין כבדי הודו בשרניים ועסיסיים ברוטב קרמלי של סילאן, יין אדום וכרישה קונפי

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: 4-5 מנות
  • לכבדים:
  • 800 גרם כבדי הודו נקיים
  • 2 בצלים קטנים חצויים ופרוסים
  • 3/4 כוס סילאן
  • 1/2 בקבוק יין אדום
  • 2 גבעולי טימין גדולים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • לקונפי כרישה:
  • 2 כרישות קטנות
  • שמן זית
  • להגשה:
  • פירה

אופן ההכנה

  • 1.מכינים כרישה קונפי: חותכים את הכרישות למקטעים של 2-3 ס"מ ומניחים בסיר קטן שנכנס לתנור. מכסים אותן בשמן זית ומכניסים לתנור ל-40 דקות בחום של 100 מעלות.
  • 2.הכנת הכבדים: ממליחים את הכבדים במלח גס ןפלפל שחור גרוס. מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה עם מעט שמן וצורבים את הכבדים. כשהכבד משחים הופכים אותו.
  • 3. מזיזים את הכבדים לפינת המחבת, מוסיפים את פרוסות הבצלים וצורבים אותן ישירות על המחבת החמה.
  • 4.מוסיפים את הסילאן וכשהוא מתחיל לבעבע ולהתקרמל יוצקים את היין. מבשלים עד שהיין מצטמצם בחצי.
  • 5. מוסיפים את הקונפי כרישה שהכנו והטימין. טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים עם פירה.
  • בקלאווה כבדים ופיסטוק

  • כבד קצוץ רומני

  • אורז ופרגיות בסיר אחד

  • כנפיים עם פרחי כרובית

  • פרגיות עם בטטות וערמונים בתנור

  • סלט אטריות רענן

  • קציצות עוף ברוטב עגבניות

  • סופריטו עם קובה לפסח

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • חזה עוף וסטייק חציל במחבת

  • סלט עוף ונבטים ברוטב טחינה

  • עוף עם ארטישוק בתנור

  • סלט עוף וירקות אסייתי

  • קציצות פרגית בסלרי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully