כבדי הודו בסילאן ויין
אבי ביטון מכין כבדי הודו בשרניים ועסיסיים ברוטב קרמלי של סילאן, יין אדום וכרישה קונפי
מצרכים
- כמות: 4-5 מנות
- לכבדים:
- 800 גרם כבדי הודו נקיים
- 2 בצלים קטנים חצויים ופרוסים
- 3/4 כוס סילאן
- 1/2 בקבוק יין אדום
- 2 גבעולי טימין גדולים
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- לקונפי כרישה:
- 2 כרישות קטנות
- שמן זית
- להגשה:
- פירה
אופן ההכנה
- 1.מכינים כרישה קונפי: חותכים את הכרישות למקטעים של 2-3 ס"מ ומניחים בסיר קטן שנכנס לתנור. מכסים אותן בשמן זית ומכניסים לתנור ל-40 דקות בחום של 100 מעלות.
- 2.הכנת הכבדים: ממליחים את הכבדים במלח גס ןפלפל שחור גרוס. מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה עם מעט שמן וצורבים את הכבדים. כשהכבד משחים הופכים אותו.
- 3. מזיזים את הכבדים לפינת המחבת, מוסיפים את פרוסות הבצלים וצורבים אותן ישירות על המחבת החמה.
- 4.מוסיפים את הסילאן וכשהוא מתחיל לבעבע ולהתקרמל יוצקים את היין. מבשלים עד שהיין מצטמצם בחצי.
- 5. מוסיפים את הקונפי כרישה שהכנו והטימין. טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים עם פירה.