כבדי הודו בסילאן ויין

אבי ביטון מכין כבדי הודו בשרניים ועסיסיים ברוטב קרמלי של סילאן, יין אדום וכרישה קונפי

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • כמות: 4-5 מנות
  • לכבדים:
  • 800 גרם כבדי הודו נקיים
  • 2 בצלים קטנים חצויים ופרוסים
  • 3/4 כוס סילאן
  • 1/2 בקבוק יין אדום
  • 2 גבעולי טימין גדולים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • לקונפי כרישה:
  • 2 כרישות קטנות
  • שמן זית
  • להגשה:
  • פירה

אופן ההכנה

  • 1.מכינים כרישה קונפי: חותכים את הכרישות למקטעים של 2-3 ס"מ ומניחים בסיר קטן שנכנס לתנור. מכסים אותן בשמן זית ומכניסים לתנור ל-40 דקות בחום של 100 מעלות.
  • 2.הכנת הכבדים: ממליחים את הכבדים במלח גס ןפלפל שחור גרוס. מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה עם מעט שמן וצורבים את הכבדים. כשהכבד משחים הופכים אותו.
  • 3. מזיזים את הכבדים לפינת המחבת, מוסיפים את פרוסות הבצלים וצורבים אותן ישירות על המחבת החמה.
  • 4.מוסיפים את הסילאן וכשהוא מתחיל לבעבע ולהתקרמל יוצקים את היין. מבשלים עד שהיין מצטמצם בחצי.
  • 5. מוסיפים את הקונפי כרישה שהכנו והטימין. טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים עם פירה.
  • בקלאווה כבדים ופיסטוק

  • כבד קצוץ רומני

  • קדירת עוף, ערמונים ופטריות שיטאקי מיובשות

  • פרגיות ביין אדום על מצע פולנטה

  • אורז טורקי עם עוף וארטישוק

  • סלט ויטנאמי עם עוף צלוי

  • עופיונים צלויים בלימון ובטטה

  • עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה

  • אורז ופרגיות בסיר אחד

  • מרק תימני של תמר קפלינסקי

  • מקלובה פתיתים

  • שוקי עוף עם חצילים, עגבניות ושום

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • סלט עוף וירקות אסייתי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully