עוגת סולת מטוגנת
במסעדת גרקו מציעים לכם את עוגת הסולת האהובה עם טוויסט מושחת בעלילה - אחרי האפייה מטגנים את העוגה ומצפים אותה בקרם טופי חם
עוגת סולת יוונית ברוטב טופי (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- כמות: עבור תבנית 20X20 ס"מ
- 1 ליטר חלב
- 30 גרם ( 3 כפות) סוכר
- 1 מקל וניל חצוי לאורכו
- קליפה מגוררת מ? 1/2 תפוז
- 100 גרם (חצי כוס גדושה) סולת עדינה
- לציפוי:
- ביצה
- פירורי לחם בהירים
- שמן לטיגון
- לרוטב:
- 500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר
- 350 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה
- 1/4 כפית מלח
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- שמן לטיגון
- להגשה:
- קינמון
- אבקת סוכר
- . מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- 2. שמים בסיר את החלב, הסוכר, מקל הווניל וקליפת התפוז ומביאים לרתיחה.
- 3. מסירים מהאש, מוסיפים את הסולת ומערבבים במטרפה.
- מחזירים את הסיר לאש ומערבבים כל הזמן עד שהבלילה חלקה ומבעבעת.
- 4. מוציאים את מקל הווניל מהסיר ומעבירים את הבלילה לתבנית. אופים כ - 20 דקות, עד שהמסה. מתייצבת ומזהיבה מעט.
- 5. מצננים את העוגה ומאחסנים במקרר למשך לילה.
- 6. הרוטב: מחממים את הסוכר בסיר בלי לערבב עד שהוא הופך לנוזל קרמלי בהיר ורק אז מתחילים לערבב תוך הוספה של השמנת ואחר כך את המלח.
- 7. מבשלים עד שהרוטב מסמיך וללא גושים. מסירים מהאש, מצננים מעט, ולאחר מכן טורפים פנימה את החמאה.
- 8. חותכים את עוגת הסולת ל - 6 קוביות.
- 9. הציפוי: טורפים את הביצה בצלחת עמוקה ובצלחת נוספת מניחים פירורי לחם. טובלים את קוביות העוגה בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם כמו שמצפים שניצל.
- 10. מטגנים את הקוביות המצופות עד שהן מזהיבות משני
- הצדדים ומניחים על נייר סופג.
- 11. ההגשה: יוצקים מהרוטב החם לצלחות אישיות, מניחים קוביית עוגה מטוגנת בכל צלחת, מפזרים מעט קינמון ואבקת סוכר ומגישים חם.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה