- . מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- 2. שמים בסיר את החלב, הסוכר, מקל הווניל וקליפת התפוז ומביאים לרתיחה.
- 3. מסירים מהאש, מוסיפים את הסולת ומערבבים במטרפה.
- מחזירים את הסיר לאש ומערבבים כל הזמן עד שהבלילה חלקה ומבעבעת.
- 4. מוציאים את מקל הווניל מהסיר ומעבירים את הבלילה לתבנית. אופים כ - 20 דקות, עד שהמסה. מתייצבת ומזהיבה מעט.
- 5. מצננים את העוגה ומאחסנים במקרר למשך לילה.
- 6. הרוטב: מחממים את הסוכר בסיר בלי לערבב עד שהוא הופך לנוזל קרמלי בהיר ורק אז מתחילים לערבב תוך הוספה של השמנת ואחר כך את המלח.
- 7. מבשלים עד שהרוטב מסמיך וללא גושים. מסירים מהאש, מצננים מעט, ולאחר מכן טורפים פנימה את החמאה.
- 8. חותכים את עוגת הסולת ל - 6 קוביות.
- 9. הציפוי: טורפים את הביצה בצלחת עמוקה ובצלחת נוספת מניחים פירורי לחם. טובלים את קוביות העוגה בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם כמו שמצפים שניצל.
- 10. מטגנים את הקוביות המצופות עד שהן מזהיבות משני
- הצדדים ומניחים על נייר סופג.
- 11. ההגשה: יוצקים מהרוטב החם לצלחות אישיות, מניחים קוביית עוגה מטוגנת בכל צלחת, מפזרים מעט קינמון ואבקת סוכר ומגישים חם.