מתכונים חמים

עוגת סולת מטוגנת

במסעדת גרקו מציעים לכם את עוגת הסולת האהובה עם טוויסט מושחת בעלילה - אחרי האפייה מטגנים את העוגה ומצפים אותה בקרם טופי חם

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת סולת יוונית ברוטב טופי

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור תבנית 20X20 ס"מ
  • 1 ליטר חלב
  • 30 גרם ( 3 כפות) סוכר
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • קליפה מגוררת מ? 1/2 תפוז
  • 100 גרם (חצי כוס גדושה) סולת עדינה
  • לציפוי:
  • ביצה
  • פירורי לחם בהירים
  • שמן לטיגון
  • לרוטב:
  • 500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר
  • 350 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • שמן לטיגון
  • להגשה:
  • קינמון
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • . מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  • 2. שמים בסיר את החלב, הסוכר, מקל הווניל וקליפת התפוז ומביאים לרתיחה.
  • 3. מסירים מהאש, מוסיפים את הסולת ומערבבים במטרפה.
  • מחזירים את הסיר לאש ומערבבים כל הזמן עד שהבלילה חלקה ומבעבעת.
  • 4. מוציאים את מקל הווניל מהסיר ומעבירים את הבלילה לתבנית. אופים כ - 20 דקות, עד שהמסה. מתייצבת ומזהיבה מעט.
  • 5. מצננים את העוגה ומאחסנים במקרר למשך לילה.
  • 6. הרוטב: מחממים את הסוכר בסיר בלי לערבב עד שהוא הופך לנוזל קרמלי בהיר ורק אז מתחילים לערבב תוך הוספה של השמנת ואחר כך את המלח.
  • 7. מבשלים עד שהרוטב מסמיך וללא גושים. מסירים מהאש, מצננים מעט, ולאחר מכן טורפים פנימה את החמאה.
  • 8. חותכים את עוגת הסולת ל - 6 קוביות.
  • 9. הציפוי: טורפים את הביצה בצלחת עמוקה ובצלחת נוספת מניחים פירורי לחם. טובלים את קוביות העוגה בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם כמו שמצפים שניצל.
  • 10. מטגנים את הקוביות המצופות עד שהן מזהיבות משני
  • הצדדים ומניחים על נייר סופג.
  • 11. ההגשה: יוצקים מהרוטב החם לצלחות אישיות, מניחים קוביית עוגה מטוגנת בכל צלחת, מפזרים מעט קינמון ואבקת סוכר ומגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully