כנאפה סולת
שף עדנאן דאהר ממסעדת מעדל'ה בעכו, מעניק את המתכון שלו לכנאפה חמה ומתוקה שבה הסולת מחליפה את שערות הקדאיף
מצרכים
- ל-8 מנות:
- חומרים לתבנית תנור קטנה (לתבנית תנור גדולה מכפילים את כמות חומרי המתכון)
- 1/2 1 כוסות סולת
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס סמנה חמאה מזוקקת (135 גרם)
- לתערובת הגבינה
- 1/2 1 כוסות גבינת עזים (300 גרם) עם מעט מים להורדת המליחות (מניחים בקערה את הגבינה, מוזגים מעל מים ולאחר כרבע שעה מסננים)
- 1/2 כוס סוכר
- 50 גרם גבינת מוצרלה
- סירופ סוכר
- כוס סוכר
- כוס מים
- 1/4 כף מי ורדים
- לקישוט
- דובדבנים
אופן ההכנה
- 1. משמנים את התבנית בסמנה. מערבבים את הסולת עם הסמנה עד שנוצרת מסה אחידה בצורת כדור. משטחים.
- 2.אופים את המסה בתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-10 דקות.
- 3.נותנים לגבינה לנוח 5 דקות לאחר ההשריה ומעבירים למיקסר ומעבדים עם הסוכר עד לקבלת מרקם מעט חולי.
- 4. מוציאים את התבנית מהתנור. מניחים מעל לסולת האפויה את תערובת הגבינה שערבלנו במיקסר.
- 5. מפזרים את המוצרלה.
- 6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-30 דקות.
- 7. מחכים שהכנאפה תתקרר 10 דקות, לאחר מכן הופכים אותה עד שהמסה למעלה וגבינת המוצרלה למטה.
- 8. מכינים סירופ סוכר: מחממים את מרכיבי הסירופ רק עד להמסת הסוכר. מוזגים מעל לכנאפה סירופ סוכר לפי הטעם ומגישים ומגישים. אם רוצים מקשטים בדובדבנים.