פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      כנאפה סולת

      שף עדנאן דאהר ממסעדת מעדל'ה בעכו, מעניק את המתכון שלו לכנאפה חמה ומתוקה שבה הסולת מחליפה את שערות הקדאיף

      5 מדרגים / 4 כוכבים

      כנאפה סולת במסעדת מעדלה (יח
      כנאפה סולת במסעדת מעדלה (יח"צ , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • חומרים לתבנית תנור קטנה (לתבנית תנור גדולה מכפילים את כמות חומרי המתכון)
      • 1/2 1 כוסות סולת
      • 1/2 כוס סוכר
      • 1/2 כוס סמנה חמאה מזוקקת (135 גרם)
      • לתערובת הגבינה
      • 1/2 1 כוסות גבינת עזים (300 גרם) עם מעט מים להורדת המליחות (מניחים בקערה את הגבינה, מוזגים מעל מים ולאחר כרבע שעה מסננים)
      • 1/2 כוס סוכר
      • 50 גרם גבינת מוצרלה
      • סירופ סוכר
      • כוס סוכר
      • כוס מים
      • 1/4 כף מי ורדים
      • לקישוט
      • דובדבנים

      אופן ההכנה

      • 1. משמנים את התבנית בסמנה. מערבבים את הסולת עם הסמנה עד שנוצרת מסה אחידה בצורת כדור. משטחים.
      • 2.אופים את המסה בתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-10 דקות.
      • 3.נותנים לגבינה לנוח 5 דקות לאחר ההשריה ומעבירים למיקסר ומעבדים עם הסוכר עד לקבלת מרקם מעט חולי.
      • 4. מוציאים את התבנית מהתנור. מניחים מעל לסולת האפויה את תערובת הגבינה שערבלנו במיקסר.
      • 5. מפזרים את המוצרלה.
      • 6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-30 דקות.
      • 7. מחכים שהכנאפה תתקרר 10 דקות, לאחר מכן הופכים אותה עד שהמסה למעלה וגבינת המוצרלה למטה.
      • 8. מכינים סירופ סוכר: מחממים את מרכיבי הסירופ רק עד להמסת הסוכר. מוזגים מעל לכנאפה סירופ סוכר לפי הטעם ומגישים ומגישים. אם רוצים מקשטים בדובדבנים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -