כנאפה סולת

שף עדנאן דאהר ממסעדת מעדל'ה בעכו, מעניק את המתכון שלו לכנאפה חמה ומתוקה שבה הסולת מחליפה את שערות הקדאיף

מתכון מאת: מערכת וואלה!
כנאפה סולת במסעדת מעדלה. אפיק גבאי,
כנאפה סולת במסעדת מעדלה(צילום: אפיק גבאי)

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • חומרים לתבנית תנור קטנה (לתבנית תנור גדולה מכפילים את כמות חומרי המתכון)
  • 1/2 1 כוסות סולת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס סמנה חמאה מזוקקת (135 גרם)
  • לתערובת הגבינה
  • 1/2 1 כוסות גבינת עזים (300 גרם) עם מעט מים להורדת המליחות (מניחים בקערה את הגבינה, מוזגים מעל מים ולאחר כרבע שעה מסננים)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 50 גרם גבינת מוצרלה
  • סירופ סוכר
  • כוס סוכר
  • כוס מים
  • 1/4 כף מי ורדים
  • לקישוט
  • דובדבנים

אופן ההכנה

  • 1. משמנים את התבנית בסמנה. מערבבים את הסולת עם הסמנה עד שנוצרת מסה אחידה בצורת כדור. משטחים.
  • 2.אופים את המסה בתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-10 דקות.
  • 3.נותנים לגבינה לנוח 5 דקות לאחר ההשריה ומעבירים למיקסר ומעבדים עם הסוכר עד לקבלת מרקם מעט חולי.
  • 4. מוציאים את התבנית מהתנור. מניחים מעל לסולת האפויה את תערובת הגבינה שערבלנו במיקסר.
  • 5. מפזרים את המוצרלה.
  • 6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-30 דקות.
  • 7. מחכים שהכנאפה תתקרר 10 דקות, לאחר מכן הופכים אותה עד שהמסה למעלה וגבינת המוצרלה למטה.
  • 8. מכינים סירופ סוכר: מחממים את מרכיבי הסירופ רק עד להמסת הסוכר. מוזגים מעל לכנאפה סירופ סוכר לפי הטעם ומגישים ומגישים. אם רוצים מקשטים בדובדבנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully