פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עראייס דגים

      מאיר אדוני בגרסה שלו לעראייס במילוי מפתיע של דג קצוץ מתובל בזרעי שומר וכוסברה בפיתה דרוזית דקיקה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עראייס דגים של מאיר אדוני (דרור עינב)
      עראייס דגים של מאיר אדוני (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: עבור 4 מנות
      • 2 פיתות דרוזיות חתוכות לרבעים
      • 2 כפות עריסה מרוקאית (ביתית או קנויה)
      • לקבב ים:
      • 400 גרם דג ים נקי מעור ועצמות קצוץ דק
      • 100 גרם דג ים נקי מעור ועצמות טחון במעבד מזון
      • חצי צרור כוסברה
      • 1/4 כוס צנובר קלוי
      • 1 כף זרעי שומר כתושים גס
      • 1 כפית זרעי כוסברה
      • 1 כפית כמון
      • 1/4 כוס שמן זית
      • מלח ופלפל שחור
      • להגשה:
      • 4 חביתות עין
      • 1/4 כוס טחינה גולמית
      • 2 כפות עמבה
      • 2 עגבניות חצויות
      • חצי צרור פטרוזיליה קרוע גס

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים יחד את כל מרכיבי קבב הדג והתבלינים.
      • 2. לוקחים רבע פיתה דרוזית ומורחים אותה במעט מהעריסה. מניחים במרכז הפיתה, לאורכה כף ממילוי הדגים, מקפלים מעליו צד אחד של הפיתה ומעליו את הצד השני ומשטחים מעט כך שתתקבל צורת קונוס או משולש שטוח.
      • 3. במחבת עם מעט שמן זית צורבים את הפיתות הדקות הממולאות עד השחמה. 2-3 דקות מכל צד ואת חצאי העגבניות.
      • 4. מגישים בכל צלחת שתי פיתות ממולאות, ביצת עין, טחינה עם מעט עמבה מעליה אם אוהבים, חצי עגבנייה שרופה ופטרוזיליה.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -