וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספיחה בייתינג'אן

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה

ספיחה בייתינג'אן.
ספיחה בייתינג'אן

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 פיתות בשרניות ועבות
  • 1 חציל בלדי גדול או שניים קטנים
  • 1 שן שום כתושה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 250 גרם בשר טלה טחון
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית מלח
  • כפית בהרט
  • 1 -2 עגבנייה בשלה ואדומה
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק

אופן ההכנה

  • 1. קולים את החציל על האש וכשהוא מוכן מניחים על מסננת.
  • 2. מחממים את התנור על גריל עליון בחום גבוה.
  • 3. את הפיתות חוצים, מברישים את החלק הפנימי במעט שמן עם שום כתוש וקולים מעט בגריל העליון של התנור.
  • 4. מערבבים את הבצל הקצוץ בקערה עם הבשר הפטרוזיליה והתבלינים, ½ כפית מהמלח. קולפים את החציל הקלוי, קוצצים גס ומוסיפים – מערבבים בעדינות .
  • 5. חוצים את העגבנייה ופורסים. מסדרים מסביב לפיתה.
  • 6. משטחים על הפיתה את הבשר, מפזרים בצל סגול פרוס ומחזירים לגריל, רצוי על נייר אפייה, עד שמוכן.
  • 7. מגישים עם טחינה וחריף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully