פאד פאק
יריב מלילי במתכון מתוך התפריט של קאב קם, לארוחת קיץ זריזה וקלילה שלא דורשת יותר מעשר דקות הכנה של ירקות מוקפצים ברוטב מהיר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 פרחי ברוקולי קטנים
- 1/2 גבעול סלרי
- 4 פטריות שמפניון חתוכות ל-4
- 2 פטריות יער חתוכות ל-4
- חופן נבטים
- חופן כרוב לבן פרוס לרצועות דקות
- 1/2 גזר חתוך לגפרורים
- 2 כפות מים
- 4 כפות שמן
- 3 שיני שום דפוקות עד מעיכה
- 3 כפות רוטב פטריות שיטאקה (להשיג בחנויות מתמחות)
- 2 כפות סויה בהירה
- 2 כפיות סוכר
- להגשה:
- אורז לבן
אופן ההכנה
- 1. לתוך קערה מכניסים את כל הירקות יחד עם 2 כפות מים.
- 2. מחממים ווק, מוסיפים שמן ומזהיבים את השום. נזהרים שלא יישרף.
- 3. מוסיפים את הירקות ומקפיצים (או מערבבים עם כף עץ) כ-15 שניות.
- 4. יוצקים לווק עם הירקות את הסויה הבהירה ורוטב השיטאקה ומוסיפים את 2 כפיות הסוכר. מקפיצים יחד כחצי דקה - דקה נוספת.
- 5. מחלקים את הירקות בין שתי קערות גדולות, ומגישים לצד אורז לבן.