נושאים חמים

כיסוני גיוזה מטוגנים בקלי קלות

בלי סלסלות אידוי והסתבכויות מיותרות, כיסוני הגיוזה אסיאתיים הרבה יותר קלים להכנה ממה שחושבים. ואם אתם מתעצלים אפשר לקנות את הבצק ורק למלא בעוף וירקות

גיוזה כרוב ועוף של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
גיוזה כרוב ועוף של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • עבור 25 כיסונים
  • לבצק:
  • 240 גרם קמח (2/3 1 כוסות)
  • 120 מ"ל מים רותחים (1/2 כוס)
  • 1 כף שמן
  • מעט מלח
  • למלית:
  • 2 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם) קצוצות דק
  • 1 כוס כרוב (סיני או רגיל) קצוץ
  • 1 גזר מגורר (אופציונאלי)
  • מעט מלח
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 כפית רוטב סויה
  • מעט שמן שומשום
  • מעט שמן, לטיגון
  • 1/2 כוס מים, לאידוי

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את חומרי הבצק בקערה עם כף עץ ובסוף לשים בידיים עד לקבלת בצק. עוטפים ומשהים למשך שעה.
  • 2. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את הכרוב במעט מלח, משהים ומועכים בין האצבעות לריכוך. מערבבים בקערה יחד עם כל שאר חומרי המלית.
  • 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לקבלת בצק דקיק בעובי 1 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס בקוטר 8 ס"מ.
  • 4. ממלאים: מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית גדושה מהמלית. מקפלים לשניים ומהדקים במרכז. מקפלים את שולי הבצק כמו פליסה לקיפול האופייני לגיוזה – מקפידים להתחיל מהמרכז לצדדים.
  • 5. מטגנים ומאדים: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן. מטגנים את הגיוזות על הצד השטוח שלהן כ-2-3 דקות להזהבה. מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים 5 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים ומתאדים והגיוזות חוזרות להיטגן. מוציאים מיד.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת