- 1. מכינים את הבצק: מערבבים את חומרי הבצק בקערה עם כף עץ ובסוף לשים בידיים עד לקבלת בצק. עוטפים ומשהים למשך שעה.
-
- 2. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את הכרוב במעט מלח, משהים ומועכים בין האצבעות לריכוך. מערבבים בקערה יחד עם כל שאר חומרי המלית.
-
- 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לקבלת בצק דקיק בעובי 1 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס בקוטר 8 ס"מ.
-
- 4. ממלאים: מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית גדושה מהמלית. מקפלים לשניים ומהדקים במרכז. מקפלים את שולי הבצק כמו פליסה לקיפול האופייני לגיוזה מקפידים להתחיל מהמרכז לצדדים.
-
- 5. מטגנים ומאדים: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן. מטגנים את הגיוזות על הצד השטוח שלהן כ-2-3 דקות להזהבה. מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים 5 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים ומתאדים והגיוזות חוזרות להיטגן. מוציאים מיד.