וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דוניא - סביח

השף מאיר אדוני פותח שולחן מלא בקעריות עם מרכיבי המנה, כך שכל אחד יכול להרכיב לעצמו את הסביח האהוב עליו

מתכון מאת: מאיר אדוני, מערכת וואלה

סביח של מאיר אדוני. דרור עינב
סביח של מאיר אדוני

מצרכים למתכון

  • כמות: 4 מנות
  • לטחינה:
  • 2 כוסות טחינה גולמית
  • 3 כוסות מים קרים
  • קורט מלח
  • לחצילים:
  • 2 חצילים בינונים קלופים, חתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 1 כוס קמח טמפורה
  • 1 כוס מי סודה קרים
  • 2 כפות קמח רגיל
  • 1 כף מלח דק
  • כפית כמון
  • שמן, לטיגון
  • לפטריות:
  • 4 כוסות פטריות ירדן מופרדות ליחידות בודדות
  • 1 כף עלי טימין טרי
  • 2 שיני שום עם הקליפה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח פלפל
  • לתרד:
  • 6 כוסות עלי תרד
  • 1 בצל גדול חצוי ופרוס דק
  • 3 כפות שמן זית
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח פלפל
  • לביצים:
  • 4 ביצים
  • להגשה:
  • פיתות
  • הריסה
  • שמן זית
  • מעט כמון
  • עמבה
  • 2 עגבניות חצויות וצרובות בגריל על מחבת חמה

אופן ההכנה

  • 1. הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המים הקרים והמלח עד לקבלת קרם אחיד, מכסים ומעבירים לקירור עד להגשה.
  • 2.החצילים: מערבבים את קמח הטמפורה והסודה לבלילה ובקערה נפרדת מערבבים את הקמח הרגיל עם הכמון ומעט מלח.
  • 3. מחממים שמן במחבת, מקמחים את פרוסות החצילים בקמח המתובל, טובלים בבלילה ומטגנים עד להזהבה קלה. מעבירים למגש מרופד נייר סופג.
  • 4.הפטריות: מחממים מחבת עם מעט שמן, מוסיפים את הפטריות, הטימין והשום, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כדקה יחד עד צריבה יפה. מוציאים לקערית.
  • 5.התרד: מוסיפים למחבת שוב מעט שמן, מאדים את הבצל עד להזהבה ואז מוסיפים את התרד. מאדים יחד כ-2 דקות ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.
  • 6.הביצים: מבשלים את הביצים במים רותחים עם כף מלח למשך 5 עד 6 דקות ואז מיד מעבירים למי קרח ומקלפים.
  • 7.ההגשה: מניחים במרכז הצלחת כף גדושה ממרח הטחינה ומעליה את שאר המרכיבים כולל הריסה, עמבה, מעט כמון, שמן זית ועגבנייה צרובה עם פיתה חמה בצד.
  • * ניתן גם להגיש בבית כארוחה בהרכבה עצמית ואז להניח בקעריות יפות את כל המרכיבים וכל אחד בונה לעצמו את מנת הסביח שלו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully