פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      דוניא - סביח

      השף מאיר אדוני פותח שולחן מלא בקעריות עם מרכיבי המנה, כך שכל אחד יכול להרכיב לעצמו את הסביח האהוב עליו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סביח של מאיר אדוני (דרור עינב)
      סביח של מאיר אדוני (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: 4 מנות
      • לטחינה:
      • 2 כוסות טחינה גולמית
      • 3 כוסות מים קרים
      • קורט מלח
      • לחצילים:
      • 2 חצילים בינונים קלופים, חתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
      • 1 כוס קמח טמפורה
      • 1 כוס מי סודה קרים
      • 2 כפות קמח רגיל
      • 1 כף מלח דק
      • כפית כמון
      • שמן, לטיגון
      • לפטריות:
      • 4 כוסות פטריות ירדן מופרדות ליחידות בודדות
      • 1 כף עלי טימין טרי
      • 2 שיני שום עם הקליפה
      • 3 כפות שמן זית
      • מלח פלפל
      • לתרד:
      • 6 כוסות עלי תרד
      • 1 בצל גדול חצוי ופרוס דק
      • 3 כפות שמן זית
      • קורט אגוז מוסקט
      • מלח פלפל
      • לביצים:
      • 4 ביצים
      • להגשה:
      • פיתות
      • הריסה
      • שמן זית
      • מעט כמון
      • עמבה
      • 2 עגבניות חצויות וצרובות בגריל על מחבת חמה

      אופן ההכנה

      • 1. הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המים הקרים והמלח עד לקבלת קרם אחיד, מכסים ומעבירים לקירור עד להגשה.
      • 2.החצילים: מערבבים את קמח הטמפורה והסודה לבלילה ובקערה נפרדת מערבבים את הקמח הרגיל עם הכמון ומעט מלח.
      • 3. מחממים שמן במחבת, מקמחים את פרוסות החצילים בקמח המתובל, טובלים בבלילה ומטגנים עד להזהבה קלה. מעבירים למגש מרופד נייר סופג.
      • 4.הפטריות: מחממים מחבת עם מעט שמן, מוסיפים את הפטריות, הטימין והשום, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כדקה יחד עד צריבה יפה. מוציאים לקערית.
      • 5.התרד: מוסיפים למחבת שוב מעט שמן, מאדים את הבצל עד להזהבה ואז מוסיפים את התרד. מאדים יחד כ-2 דקות ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.
      • 6.הביצים: מבשלים את הביצים במים רותחים עם כף מלח למשך 5 עד 6 דקות ואז מיד מעבירים למי קרח ומקלפים.
      • 7.ההגשה: מניחים במרכז הצלחת כף גדושה ממרח הטחינה ומעליה את שאר המרכיבים כולל הריסה, עמבה, מעט כמון, שמן זית ועגבנייה צרובה עם פיתה חמה בצד.
      • * ניתן גם להגיש בבית כארוחה בהרכבה עצמית ואז להניח בקעריות יפות את כל המרכיבים וכל אחד בונה לעצמו את מנת הסביח שלו.

      עוד מתכוני חומוס

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -