מג'דרה עדשים מונבטות
רויטל אדמוני מעניקה מתכון מעולה למג'דרה ועדשים מונבטות שכיף להכין עם הילדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס אורז בסמטי מלא, שטוף היטב
- 1 כוס עדשים מונבטות (שחורות, ירוקות או גם וגם)
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
- 1 גזר חתוך קטן
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל, הסלרי והגזר עד הזהבה.
- 2. מוסיפים לסיר את האורז השטוף ומערבבים.
- 3.יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה.
- 4. כשהמים רותחים מוסיפים את מיקס התבלינים, מערבבים ומכסים.
- 5. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים מכוסה כ-20 דקות.
- 6. מוסיפים לסיר את העדשים המונבטות, מערבבים היטב ומגישים לצד סלט ירקות טרי.