- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
- 2. בקערה בינונית מערבבים את הגבינות, החלמון והתבלינים ומעבירים לשקית זילוף. במידה והתערובת נוזלית מדי ניתן להוסיף 1-2 כפיות של פירורי לחם טחונים דק או חצי כפית קורנפלור או כפית קמח. מעבירים למקרר להתייצבות.
- 3. על משטח מקומח קלות מניחים את הבצק המופשר כשחלקו החשוף פונה מטה (כדאי לפני כן לספוג מעליו נוזלים שנקוו במהלך ההפשרה). מסירים את הניילון מעל גב הבצק ומקמחים גם אותו.
- 4. בעזרת חותכן עגול בקוטר של 4-5 ס"מ קורצים עיגולים ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה במרחק ס"מ האחד מהשני.
- 5. במרכז כל עיגול בצק לוחצים גומה קטנה באמצעות האגודל, מזלפים לתוכה מתערובת הגבינה (כמות השווה לכפית קטנה), מניחים מעל עגבנייה קטנה ולוחצים אותה בעדינות פנימה.
- 6. מרססים קלות בתרסיס שמן צמחי את המאפים, בעיקר את שטח הבצק החשוף ואופים 5-7 דקות עד שהפטיפורים תופחים בשוליים פי שלושה מגובהם, וצבעם הופך חום זהוב.
- 7. בתום האפייה מוציאים את המאפים החמים מן התנור, מצננים 1-2 דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים בזהירות בעזרת תרווד לרשת צינון ל-10 דקות נוספות.
- 8. מקשטים עם בצנוברים וטיפות של פסטו או כל ממרח אחר שאוהבים ואוכלים מיד.
- טיפ: במידה ולא מגישים את המאפים ישר, יש לחמם אותם דקות ספורות בטמפ' של 100 מעלות טורבו ולקשט סמוך לאכילה.