מתכונים חמים

מיני פטיפורים מלוחים

מירב שיינר מסבירה כיצד להכין פטיפורים קטנטנים, פריכים ומלוחים עשויים בצק עלים, גבינות ועגבניות שרי - נשנוש מנצח וממכר שהולך נהדר עם בירה

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פטיפורים מלוחים וזהובים עם גבינות ועגבניות שרי

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: כ-40 יחידות בקוטר 4.5 ס"מ
  • 1 חבילה בצק עלים חמאה, מופשר במקרר
  • 1 חבילה עגבניות שרי קטנות שטופות ויבשות (יש לנגב היטב)
  • 100 גרם גבינת ריקוטה
  • 50 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 חלמון קטן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תבלין שום גבישי - רשות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
  • 2. בקערה בינונית מערבבים את הגבינות, החלמון והתבלינים ומעבירים לשקית זילוף. במידה והתערובת נוזלית מדי ניתן להוסיף 1-2 כפיות של פירורי לחם טחונים דק או חצי כפית קורנפלור או כפית קמח. מעבירים למקרר להתייצבות.
  • 3. על משטח מקומח קלות מניחים את הבצק המופשר כשחלקו החשוף פונה מטה (כדאי לפני כן לספוג מעליו נוזלים שנקוו במהלך ההפשרה). מסירים את הניילון מעל גב הבצק ומקמחים גם אותו.
  • 4. בעזרת חותכן עגול בקוטר של 4-5 ס"מ קורצים עיגולים ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה במרחק ס"מ האחד מהשני.
  • 5. במרכז כל עיגול בצק לוחצים גומה קטנה באמצעות האגודל, מזלפים לתוכה מתערובת הגבינה (כמות השווה לכפית קטנה), מניחים מעל עגבנייה קטנה ולוחצים אותה בעדינות פנימה.
  • 6. מרססים קלות בתרסיס שמן צמחי את המאפים, בעיקר את שטח הבצק החשוף ואופים 5-7 דקות עד שהפטיפורים תופחים בשוליים פי שלושה מגובהם, וצבעם הופך חום זהוב.
  • 7. בתום האפייה מוציאים את המאפים החמים מן התנור, מצננים 1-2 דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים בזהירות בעזרת תרווד לרשת צינון ל-10 דקות נוספות.
  • 8. מקשטים עם בצנוברים וטיפות של פסטו או כל ממרח אחר שאוהבים ואוכלים מיד.
  • טיפ: במידה ולא מגישים את המאפים ישר, יש לחמם אותם דקות ספורות בטמפ' של 100 מעלות טורבו ולקשט סמוך לאכילה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully