- 1.מכינים רומסקו: חותכים את הפלפלים, הבצל והעגבניות לרבעים גסים, מערבבים יחד עם 4 שיני שום, מעט שמן זית ומלח ים.
- 2. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף וצולים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 20 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- 3. מסירים את הכיסוי וממשיכים לצלות כ- 10 דקות נוספות, עד שהירקות מתחילים לקבל חריכה יפה. מוציאים, מצננים מעט וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט יחד עם השקדים הטחונים וכ- 5 כפות שמן זית, מוסיפים מלח לפי צורך.
- 4.הרטטוי: חוצים את החציל לאורכו ופורסים לפרוסות אורך דקיקות ככל שניתן, רצוי בעזרת מנדולינה. פורסים את הזוקיני באלכסון לפרוסות באותו העובי.
- 5. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים בשכבה דקיקה של קרם הרומסקו, מסדרים מעל פרוסות חופפות של חציל וזוקיני לסירוגין. מזלפים מעט שמן זית מעל וממליחים במעט מלח. מכסים עם נייר אפייה נוסף, מהדקים מעט עם הידיים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, למשך כ- 15 דקות, עד שהירקות רק מתרככים מעט, מצננים.
- 6. כשהרטטוי התקרר חותכים אותו עם ניירות האפייה בעזרת מספריים לפסים ארוכים, ברוחב של כ- 3.5 ס"מ. כשהוא חם זה יהיה קשה.
- 7. לפני ההגשה: פורסים את הבאגטים לפרוסות אלכסוניות בעובי כ- 1.5 ס"מ, משמנים היטב בשמן זית, מניחים מעל הרטטוי החתוך או לצידו וקולים יחד בתנור למשך כ- 5 - 3 דקות רק כדי לקלות את הלחם ולחמם את הרטטוי.
- 8. ההרכבה: מניחים את פרוסות הבאגט הקלוי על צלחות הגשה או מגש הגשה בשורות המורכבות מ-3 פרוסות האחת. מורחים אותן במעט רומסקו, מסירים צד אחד של נייר האפייה מהרטטוי והופכים בעדינות על גבי הבאגט, מקלפים את שכבת הנייר השנייה, מעטרים במעט רומסקו נוסף מלמעלה, לוז קלוי ועלי פטרוזיליה.