וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

באגט קלוי עם רטטוי

אבי ביטון מחלץ מחברו הטוב, השף יוגב ירוס שפתח לאחרונה את הוטל דה ויל, מתכון לרטטוי על באגט קלוי

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • לרטטוי:
  • 1 חציל בינוני
  • 2 זוקיני
  • לרומסקו:
  • 1 בצל
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 2 עגבניות
  • 4 שיני שום
  • 8 כפות קמח שקדים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ים
  • להגשה:
  • 2 באגטים
  • שמן זית
  • 80 גרם אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס
  • עלי פטרוזיליה לעיטור

אופן ההכנה

  • 1.מכינים רומסקו: חותכים את הפלפלים, הבצל והעגבניות לרבעים גסים, מערבבים יחד עם 4 שיני שום, מעט שמן זית ומלח ים.
  • 2. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף וצולים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 20 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  • 3. מסירים את הכיסוי וממשיכים לצלות כ- 10 דקות נוספות, עד שהירקות מתחילים לקבל חריכה יפה. מוציאים, מצננים מעט וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט יחד עם השקדים הטחונים וכ- 5 כפות שמן זית, מוסיפים מלח לפי צורך.
  • 4.הרטטוי: חוצים את החציל לאורכו ופורסים לפרוסות אורך דקיקות ככל שניתן, רצוי בעזרת מנדולינה. פורסים את הזוקיני באלכסון לפרוסות באותו העובי.
  • 5. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים בשכבה דקיקה של קרם הרומסקו, מסדרים מעל פרוסות חופפות של חציל וזוקיני לסירוגין. מזלפים מעט שמן זית מעל וממליחים במעט מלח. מכסים עם נייר אפייה נוסף, מהדקים מעט עם הידיים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, למשך כ- 15 דקות, עד שהירקות רק מתרככים מעט, מצננים.
  • 6. כשהרטטוי התקרר חותכים אותו עם ניירות האפייה בעזרת מספריים לפסים ארוכים, ברוחב של כ- 3.5 ס"מ. כשהוא חם זה יהיה קשה.
  • 7. לפני ההגשה: פורסים את הבאגטים לפרוסות אלכסוניות בעובי כ- 1.5 ס"מ, משמנים היטב בשמן זית, מניחים מעל הרטטוי החתוך או לצידו וקולים יחד בתנור למשך כ- 5 - 3 דקות רק כדי לקלות את הלחם ולחמם את הרטטוי.
  • 8. ההרכבה: מניחים את פרוסות הבאגט הקלוי על צלחות הגשה או מגש הגשה בשורות המורכבות מ-3 פרוסות האחת. מורחים אותן במעט רומסקו, מסירים צד אחד של נייר האפייה מהרטטוי והופכים בעדינות על גבי הבאגט, מקלפים את שכבת הנייר השנייה, מעטרים במעט רומסקו נוסף מלמעלה, לוז קלוי ועלי פטרוזיליה.
  • כריך טופו תאילנדי

  • סלמון על מצע רטטוי ירקות

  • עוגת גבינה-אוכמניות קרה

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • בצק עלים במילוי פטריות וגבינות

  • סטרומבולי

  • לחם פונדו גבינות וירקות צלויים

  • קארי מאסאמן עם טופו, כרובית ודלעת

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • סלט אטריות רענן

  • טבולה ברוקולי ומוצרלה

  • פיצה לבנה עם תפוחי אדמה

  • פסטה בשמנת, פטריות ויין אדום

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully