- 1. מכינים את הבצק: מעבדים במיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים לבצק חלק מאוד. אם מכינים ביד, מנפים את הקמח על משטח נקי, יוצרים במרכז שקע גדול ולתוכו שוברים את הביצים ויוצקים את השמן והמים. מתחילים לעבוד מהחוץ פנימה בזהירות עד שהמים נספגים בקמח ואפשר להתחיל ללוש אותו. לשים עד שהבצק חלק ומופיעות בו בועות. מניחים לבצק לנוח 20 דקות.
- 2. מערבבים את כל חומרי המילוי ובינתיים מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- 3. פורסים בד גדול ונקי על משטח גדול כמו שיש או שולחן אוכל ומפזרים על כל הבד כמות נדיבה של קמח (שימו לב שבמקומות שאין קמח הבצק ידבק לבד וזה יהיה ממש חבל).
- 4. שמים את הבצק על ההד ומפדרים מלמעלה בהרבה קמח. מתחילים לעבוד עם מערוך ולאט לאט משטחים ומרדדים את הבצק עד שהוא ממש דק. אפשר למתוח גם עם הידיים ולהיעזר בבד.
- 5. מורחים את הבצק בשכבה נדיבה של חמאה, מפזרים את המילוי במרכז ומורחים עם כף גדולה.
- 6. מתחילים לגלגל את הבצק לגליל באמצעות הרמת הבד בחלק שקרוב אליכם- זאת הדרך הטובה ביותר לגלגל את כל הסטרוקלי ביחד והיא פחות מסובכת ממה שהיא נשמעת.
- 7. חותכים את הסטרוקלי לכמה מקטעים באורך התבנית ומסדרים אותם בשכבה אחת זה לצד זה, אם צריך שימו בכמה תבניות.
- 8. יוצקים על הסטרוקלי את השמנת עם החמאה כך שתכסה את הבצק לחלוטין. מכסים באלומיניום ומכניסים לתנור ל- 30 דקות. מסירים את האלומיניום ואופים פללא כיסוי עוד 20 דקות או עד שהסטרוקלי זהובים ואתם תשתגעו אם לא תאכלו אותם מיד.