וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורקס גבינות קרואטי

טינה קרצה (Tina Krce), שגרירה בפועל בשגרירות של רפובליקת קרואטיה במתכון לזגורסקי סטרוקלי - מאפה בצק דק במילוי גבינה

מתכון מאת: מערכת וואלה

30 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,קל להכנה,6 יחידות
מאפה גבינות קרואטי. רותי רוסו,
מאפה גבינות קרואטי/רותי רוסו

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 6 כוסות קמח
  • 5 ביצים
  • 1 כף שמן
  • קורט מלח
  • 450 מ"ל מים
  • למילוי:
  • 1 ליטר גבינת קוטג' (4 חבילות)
  • 4 ביצים
  • 1 חבילה שמנת חמוצה עשירה
  • 2 כפיות מלח
  • 100 גרם חמאה נמסה
  • לסיום:
  • 1 ליטר שמנת מתוקה
  • 200 גרם חמאה נמסה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מעבדים במיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים לבצק חלק מאוד. אם מכינים ביד, מנפים את הקמח על משטח נקי, יוצרים במרכז שקע גדול ולתוכו שוברים את הביצים ויוצקים את השמן והמים. מתחילים לעבוד מהחוץ פנימה בזהירות עד שהמים נספגים בקמח ואפשר להתחיל ללוש אותו. לשים עד שהבצק חלק ומופיעות בו בועות. מניחים לבצק לנוח 20 דקות.
  • 2. מערבבים את כל חומרי המילוי ובינתיים מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • 3. פורסים בד גדול ונקי על משטח גדול כמו שיש או שולחן אוכל ומפזרים על כל הבד כמות נדיבה של קמח (שימו לב שבמקומות שאין קמח הבצק ידבק לבד וזה יהיה ממש חבל).
  • 4. שמים את הבצק על ההד ומפדרים מלמעלה בהרבה קמח. מתחילים לעבוד עם מערוך ולאט לאט משטחים ומרדדים את הבצק עד שהוא ממש דק. אפשר למתוח גם עם הידיים ולהיעזר בבד.
  • 5. מורחים את הבצק בשכבה נדיבה של חמאה, מפזרים את המילוי במרכז ומורחים עם כף גדולה.
  • 6. מתחילים לגלגל את הבצק לגליל באמצעות הרמת הבד בחלק שקרוב אליכם- זאת הדרך הטובה ביותר לגלגל את כל הסטרוקלי ביחד והיא פחות מסובכת ממה שהיא נשמעת.
  • 7. חותכים את הסטרוקלי לכמה מקטעים באורך התבנית ומסדרים אותם בשכבה אחת זה לצד זה, אם צריך שימו בכמה תבניות.
  • 8. יוצקים על הסטרוקלי את השמנת עם החמאה כך שתכסה את הבצק לחלוטין. מכסים באלומיניום ומכניסים לתנור ל- 30 דקות. מסירים את האלומיניום ואופים פללא כיסוי עוד 20 דקות או עד שהסטרוקלי זהובים ואתם תשתגעו אם לא תאכלו אותם מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully