פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בטטה מסאלה

      השף ענר הרקוב ותמיר מיכאלי הבעלים של מסעדת מונאר מארחים את אבי ביטון שמחלץ מהם מתכון לאחת המנות הכי כיפיות, שהכנתן בבית לא דורשת הרבה עבודה- בטטה עם מסאלה, ירקות קצוצים ופריכים ורוטב יוגורט ומנגו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • 6 בטטות קטנות- בינוניות
      • למסאלה:
      • מעט שמן זית
      • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
      • 1 מקל קינמון
      • 1 כפית זרעי כמון
      • 1/2 כפית זרעי כוסברה
      • 1 כפית שאטה יבשה
      • 100 גרם אגוזי קשיו קלויים וטחונים דק
      • 3 עגבניות גדולות ובשלות טחונות בבלנדר
      • לסלט:
      • 1 קולורבי
      • 1 צנון
      • 1/4 כרוב סגול קטן
      • 1 בצל סגול קטן
      • 5 יחידות בצל ירוק
      • לרוטב לסלט:
      • 1 שן שום כתושה
      • 15 גרם זרעי כוסברה קלויים וטחונים
      • 4 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורד על פומפיה
      • 1/2 כפית שאטה יבשה
      • 50 מ"ל (1/4 כוס) מיץ ליים
      • 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) שמן זית
      • מלח לפי הטעם
      • ליוגורט מנגו:
      • 1 כוס יוגורט (איזה שאתם אוהבים)
      • 1 כפית פיקל מנגו (מנגו כבוש), בחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים היטב את הבטטות, ומניחים בתנור שחומם לחום של 230 מעלות ל-35 דקות עד שהקליפה משחימה מבחוץ ותוכנן רך.
      • 2. במקביל מכינים את המסאלה: מאדים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את התבלינים והקשיו הטחון וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות. יוצקים את העגבניות המרוסקות ומבשלים יחד כ-10 דקות תוך כדי בחישה. מתבלים במלח.
      • 3.קוצצים את המנגו הכבוש ומערבבים את היוגורט היטב.
      • 4. קוצצים את הירקות של הסלט קטן מאוד, מערבבים את מרכיבי הרוטב ומערבבים. יחד.
      • 5. הרכבת המנה: מוציאים את הבטטות הרכות מהתנור. בעזרת סכין קטנה יוצרים בהם חתך, שמים בערך כפית מהמסאלה בכל אחת, מניחים 1-2 כפות מהסלט מעל הבטטה ומעל הכל יוצקים 2 כפות גדושות של היוגורט עם המנגו ומגישים.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -