בטטה מסאלה
השף ענר הרקוב ותמיר מיכאלי הבעלים של מסעדת מונאר מארחים את אבי ביטון שמחלץ מהם מתכון לאחת המנות הכי כיפיות, שהכנתן בבית לא דורשת הרבה עבודה- בטטה עם מסאלה, ירקות קצוצים ופריכים ורוטב יוגורט ומנגו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 בטטות קטנות- בינוניות
- למסאלה:
- מעט שמן זית
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 1 מקל קינמון
- 1 כפית זרעי כמון
- 1/2 כפית זרעי כוסברה
- 1 כפית שאטה יבשה
- 100 גרם אגוזי קשיו קלויים וטחונים דק
- 3 עגבניות גדולות ובשלות טחונות בבלנדר
- לסלט:
- 1 קולורבי
- 1 צנון
- 1/4 כרוב סגול קטן
- 1 בצל סגול קטן
- 5 יחידות בצל ירוק
- לרוטב לסלט:
- 1 שן שום כתושה
- 15 גרם זרעי כוסברה קלויים וטחונים
- 4 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורד על פומפיה
- 1/2 כפית שאטה יבשה
- 50 מ"ל (1/4 כוס) מיץ ליים
- 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) שמן זית
- מלח לפי הטעם
- ליוגורט מנגו:
- 1 כוס יוגורט (איזה שאתם אוהבים)
- 1 כפית פיקל מנגו (מנגו כבוש), בחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח
אופן ההכנה
- 1. שוטפים היטב את הבטטות, ומניחים בתנור שחומם לחום של 230 מעלות ל-35 דקות עד שהקליפה משחימה מבחוץ ותוכנן רך.
- 2. במקביל מכינים את המסאלה: מאדים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את התבלינים והקשיו הטחון וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות. יוצקים את העגבניות המרוסקות ומבשלים יחד כ-10 דקות תוך כדי בחישה. מתבלים במלח.
- 3.קוצצים את המנגו הכבוש ומערבבים את היוגורט היטב.
- 4. קוצצים את הירקות של הסלט קטן מאוד, מערבבים את מרכיבי הרוטב ומערבבים. יחד.
- 5. הרכבת המנה: מוציאים את הבטטות הרכות מהתנור. בעזרת סכין קטנה יוצרים בהם חתך, שמים בערך כפית מהמסאלה בכל אחת, מניחים 1-2 כפות מהסלט מעל הבטטה ומעל הכל יוצקים 2 כפות גדושות של היוגורט עם המנגו ומגישים.