מתכונים חמים

בטטה מסאלה

השף ענר הרקוב ותמיר מיכאלי הבעלים של מסעדת מונאר מארחים את אבי ביטון שמחלץ מהם מתכון לאחת המנות הכי כיפיות, שהכנתן בבית לא דורשת הרבה עבודה- בטטה עם מסאלה, ירקות קצוצים ופריכים ורוטב יוגורט ומנגו

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 6 בטטות קטנות- בינוניות
  • למסאלה:
  • מעט שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית שאטה יבשה
  • 100 גרם אגוזי קשיו קלויים וטחונים דק
  • 3 עגבניות גדולות ובשלות טחונות בבלנדר
  • לסלט:
  • 1 קולורבי
  • 1 צנון
  • 1/4 כרוב סגול קטן
  • 1 בצל סגול קטן
  • 5 יחידות בצל ירוק
  • לרוטב לסלט:
  • 1 שן שום כתושה
  • 15 גרם זרעי כוסברה קלויים וטחונים
  • 4 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורד על פומפיה
  • 1/2 כפית שאטה יבשה
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) מיץ ליים
  • 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • ליוגורט מנגו:
  • 1 כוס יוגורט (איזה שאתם אוהבים)
  • 1 כפית פיקל מנגו (מנגו כבוש), בחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את הבטטות, ומניחים בתנור שחומם לחום של 230 מעלות ל-35 דקות עד שהקליפה משחימה מבחוץ ותוכנן רך.
  • 2. במקביל מכינים את המסאלה: מאדים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את התבלינים והקשיו הטחון וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות. יוצקים את העגבניות המרוסקות ומבשלים יחד כ-10 דקות תוך כדי בחישה. מתבלים במלח.
  • 3.קוצצים את המנגו הכבוש ומערבבים את היוגורט היטב.
  • 4. קוצצים את הירקות של הסלט קטן מאוד, מערבבים את מרכיבי הרוטב ומערבבים. יחד.
  • 5. הרכבת המנה: מוציאים את הבטטות הרכות מהתנור. בעזרת סכין קטנה יוצרים בהם חתך, שמים בערך כפית מהמסאלה בכל אחת, מניחים 1-2 כפות מהסלט מעל הבטטה ומעל הכל יוצקים 2 כפות גדושות של היוגורט עם המנגו ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully