שקשוקת ירוקים
השף אמיר אסידון מקפטריה, בית הקפה המעוצב ברחוב החשמונאים בתל אביב מעניק מתכון לשקשוקה ירוקה עם אספרגוס, תרד ומנגולד שהולכת מעולה ליד יוגורט קר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 2 סועדים
- שמן זית
- 4 יח אספרגוס גדול חלוט חתוך לשלוש
- 2 חופנים עלי תרד תורכי קצוצים גס
- 2 חופנים עלי מנגולד קצוצים גס
- 2 שיני שום פרוסות
- פלפל צילי אדום חריף, לפי מידת חריפות רצויה
- 4 ביצים
אופן ההכנה
- 1. קוטמים את החלק התחתון ה'עצי' של האספרגוס, חולטים אותו במים רותחים לדקה- שתיים, שוטפים במים קרים וחותכים למקטעים.
- 2. מחממים מחבת עם שמן זית, מאדים את השום כחצי דקה ומוסיפים את התרד, המנגולד והאספרגוס. מאדים הכל יחד תוך ערבוב כדקה נוספת ומתבלים במלח ופלפל.
- 4. יוצרים 4 גומות במרכז המחבת ושופכים לכל גומה ביצה אחת.
- 5. מכסים את המחבת וממשיכים לבשל את הביצים עד מידת העשייה הרצויה. מזלפים עוד קצת שמן זית לקראת ההגשה ומגישים עם לחם חם, יוגורט וזיתים.