מתכונים חמים

שקשוקת ירוקים

השף אמיר אסידון מקפטריה, בית הקפה המעוצב ברחוב החשמונאים בתל אביב מעניק מתכון לשקשוקה ירוקה עם אספרגוס, תרד ומנגולד שהולכת מעולה ליד יוגורט קר

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

שקשוקה ירוקה

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 2 סועדים
  • שמן זית
  • 4 יח אספרגוס גדול חלוט חתוך לשלוש
  • 2 חופנים עלי תרד תורכי קצוצים גס
  • 2 חופנים עלי מנגולד קצוצים גס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • פלפל צילי אדום חריף, לפי מידת חריפות רצויה
  • 4 ביצים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קוטמים את החלק התחתון ה'עצי' של האספרגוס, חולטים אותו במים רותחים לדקה- שתיים, שוטפים במים קרים וחותכים למקטעים.
  • 2. מחממים מחבת עם שמן זית, מאדים את השום כחצי דקה ומוסיפים את התרד, המנגולד והאספרגוס. מאדים הכל יחד תוך ערבוב כדקה נוספת ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. יוצרים 4 גומות במרכז המחבת ושופכים לכל גומה ביצה אחת.
  • 5. מכסים את המחבת וממשיכים לבשל את הביצים עד מידת העשייה הרצויה. מזלפים עוד קצת שמן זית לקראת ההגשה ומגישים עם לחם חם, יוגורט וזיתים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully