וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שקשוקה עם צ'וריסוס

ביקור במסעדת לווייתן האילתית נתן לאבי ביטון השראה לרוטב ביתי ממכר, והתוצאה היא שקשוקה עם צ'וריסוס ולימונים כבושים, שעושה חם ונעים בבטן.

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-2-3 סועדים:
  • 5 עגבניות בשלות קצוצות
  • 4 שיני שום
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • 1 כפית לימון כבוש
  • 1 כפית פפריקה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 צ'וריסוס איכותיות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3 חלמונים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. צולים את הצ'וריסוס בשלמותן על מחבת עם מעט שמן זית. מוציאים ומניחים בצד.
  • 2. מוסיפים למחבת את השום, הפלפל החריף והעגבניות ומבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות.
  • 3. מתבלים במלח, פלפל, לימון כבוש ופפריקה. חותכים את הצ'וריסוס ומחזירים לרוטב לדקה נוספת.
  • 4. שמים בצלחת הגשה, מוסיפים את החלמונים והפטרוזיליה הקצוצה ומגישים. מי שנרתע מאכילת חלמון חי, יכול להוסיף אותו לסיר ולהמשיך לבשל עד שהחלמון מקבל מעטה לבן, אך עדיין נשאר רך בפנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully