שקשוקה עם צ'וריסוס
ביקור במסעדת לווייתן האילתית נתן לאבי ביטון השראה לרוטב ביתי ממכר, והתוצאה היא שקשוקה עם צ'וריסוס ולימונים כבושים, שעושה חם ונעים בבטן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2-3 סועדים:
- 5 עגבניות בשלות קצוצות
- 4 שיני שום
- 1 פלפל חריף פרוס דק
- 1 כפית לימון כבוש
- 1 כפית פפריקה
- 4 כפות שמן זית
- 3 צ'וריסוס איכותיות
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 חלמונים
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. צולים את הצ'וריסוס בשלמותן על מחבת עם מעט שמן זית. מוציאים ומניחים בצד.
- 2. מוסיפים למחבת את השום, הפלפל החריף והעגבניות ומבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות.
- 3. מתבלים במלח, פלפל, לימון כבוש ופפריקה. חותכים את הצ'וריסוס ומחזירים לרוטב לדקה נוספת.
- 4. שמים בצלחת הגשה, מוסיפים את החלמונים והפטרוזיליה הקצוצה ומגישים. מי שנרתע מאכילת חלמון חי, יכול להוסיף אותו לסיר ולהמשיך לבשל עד שהחלמון מקבל מעטה לבן, אך עדיין נשאר רך בפנים.