שקשוקה עם צ'וריסוס

ביקור במסעדת לווייתן האילתית נתן לאבי ביטון השראה לרוטב ביתי ממכר, והתוצאה היא שקשוקה עם צ'וריסוס ולימונים כבושים, שעושה חם ונעים בבטן.

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-2-3 סועדים:
  • 5 עגבניות בשלות קצוצות
  • 4 שיני שום
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • 1 כפית לימון כבוש
  • 1 כפית פפריקה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 צ'וריסוס איכותיות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3 חלמונים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. צולים את הצ'וריסוס בשלמותן על מחבת עם מעט שמן זית. מוציאים ומניחים בצד.
  • 2. מוסיפים למחבת את השום, הפלפל החריף והעגבניות ומבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות.
  • 3. מתבלים במלח, פלפל, לימון כבוש ופפריקה. חותכים את הצ'וריסוס ומחזירים לרוטב לדקה נוספת.
  • 4. שמים בצלחת הגשה, מוסיפים את החלמונים והפטרוזיליה הקצוצה ומגישים. מי שנרתע מאכילת חלמון חי, יכול להוסיף אותו לסיר ולהמשיך לבשל עד שהחלמון מקבל מעטה לבן, אך עדיין נשאר רך בפנים.
  • שקשוקה עם מרגז

  • פויקה בשר בקר ביין

  • תבשיל צוואר עגל עם חצילים וחומוס

  • עוגת כרוב במילוי בשר (לחנו דולמדס)

  • תבשיל בקר ולוביה טריה

  • סירות תפוחי אדמה במילוי בשר

  • ארטישוק ממולא

  • קובה סלק של סבתא מרגו

  • סירות קישואים ממולאות בשר

  • קבב לבנוני עם במיה

  • ויטלו טונטו של צ'יקטי

  • מלפוף ממולא

  • קציצות ברוטב קישואים ולימון

  • אורז מוקפץ

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully