שקשוקת יאזוזי בוכרית
הבשלנית קלרה דוידוב מקריית מלאכי משתפת אותנו במתכון ליאזוזי במחבת- שקשוקת תפוחי אדמה בוכרית עם ביצים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
- 2 בצל קלופים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי דקים עם העלים קצוצים
- 1/1/4 כוס שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- 2 שיני שום כתושות
- 5 ביצים
- להגשה:
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. במחבת רחבה כמו סוטאז' יוצקים את רבע כוס השמן ומוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל והסלרי.
- 2. מתבלים במלח, פלפל, כמון ושום כתוש ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים ורכים. ניתן לכסות עם מכסה, אבל לא חובה. חשוב מידי פעם לערבב כדי שתפוחי האדמה לא יישרפו.
- 3. יוצרים 5 גומות עם כף ושוברים לתוכם את הביצים, מתבלים כל אחת במעט מלח וממשיכים לבשל עד שחלבון הביצים מלבין.
- 4. מפזרים כוסברה קצוצה או פטרוזיליה ומגישים לשולחן לצד המצות.