וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מצה בריי בסגנון פריטטה

אין על מצה בריי לארוחת בוקר או ערב במהלך ימי החג, אבל גם אותה נחמד לשדרג ולגוון מעט עם תוספות שיהפכו אותה לחגיגה של ממש. אתם לא חייבים להיצמד לתוספות במתכון. זה הזמן להיות יצרתיים ולהוסיף כל תוספת שאתם אוהבים: גבינות שונות, תרד, פטריות, אספרגוס, עגבניות א

מתכון מאת: יעל לאור, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם, עריכה: מיכאל ברגמן

מצרכים למתכון

  • ל-2-3 סועדים
  • 3 ביצים
  • 1 פלפל קלוי קצוץ
  • 1/3 כוס זיתים שחורים קצוצים
  • 1-2 כפות פטרוזיליה
  • מלח ופלפל
  • 3 מצות
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה טורפים את הביצים. מוסיפים את הפלפל הקלוי, הזיתים והפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.
  • 2. משרים את המצות במים חמים כחצי דקה, מסננים ושוברים אותן לחתיכות קטנות.. מוסיפים לתערובת הביצים והירקות ומערבבים.
  • 3. מחממים מחבת על להבה בינונית- גבוהה ומוסיפים שמן זית. אחרי שהשמן חם, מנמיכים את האש ומוסיפים את התערובת. מבשלים 10 דקות מבלי לגעת או לערבב על מנת שלא יתפרק.
  • 4. בשלב הזה צריך להיות מאוד זהירים. מכבים את האש, מניחים צלחת גדולה על המחבת ובזהירות רבה הופכים את המחבת על הצלחת. מוסיפים עוד שמן זית למחבת ומחליקים את הפריטטה חזרה למחבת- הפעם על צדה השני. מטגנים 2-3 דקות נוספות ומגישים.
  • או שמוותרים על הפיכתה של הפריטטה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-3-4 דקות או עד השחמה.
  • אמפנדס מצות של סבתא מתילדה

  • בורקס מצות במילוי גבינות

  • פיצה כייפית ממצות

  • טוסט מוקרם (קרוק מסייה לילדים)

  • בוריק במילוי תרד, גבינה וחלמון

  • קרפ צרפתי מלוח במילוי פטריות

  • מצה בריי מתוק

  • שקשוקה פירות ים

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • סלט ניסואז אביבי

  • חביתת על עם שיבולת שועל

  • פריטטה בסגנון יווני

  • חלה קלויה עם אבוקדו וסלמון

  • בריק תרד וריקוטה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully