וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חלה קלויה עם אבוקדו וסלמון

השף אמיר אסידון ממסעדת קפטריה ילמד אתכם כיצד להכין ארוחת בוקר מדוגמת של פאן דה מי אבוקדו וסלמון עם רוטב שכמותו עוד לא אכלתם

מתכון מאת: מערכת וואלה

חלה קלויה עם אבוקדו וסלמון. דרור עינב
חלה קלויה עם אבוקדו וסלמון

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 2 סועדים
  • 2 פרוסות פאן דה מי בעובי 2 ס"מ (או חלה שנשארה מהסופ"ש)
  • 100 גרם סלמון כבוש או סלמון מעושן
  • 1 אבוקדו קלוף פרוס
  • 4 יחידות עגבניית שרי
  • כמה פרוסות צ'ילי חריף
  • 2 ביצים
  • קורט מלח אטלנטי
  • לאיולי חלפיניו:
  • 2 חלמונים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כף חומץ ביין לבן
  • 1 כף חלפיניו כבוש קצוץ דק
  • 1 כף כוסברה קצוצה דק
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את האיולי: טורפים את שני החלמונים באמצעות מטרפה בקערת ערבוב גדולה וכשהתערובת הופכת בהירה מוסיפים תוך כדי טריפה את השום, החרדל, החומץ החלפיניו והכוסברה.
  • 2. מזלפים פנימה תוך טריפה בקצב קבוע ואיטי את שמן הקנולה עד לקבלת מרקם אחיד (אמולסיה) . שומרים במקרר עד האכילה.
  • 3. מורחים את פרוסות הלחם בחמאה, מחממים מחבת וקולים את הלחם משני הצדדים עד להזהבה.
  • 4. מכינים מהביצים השלמות שתי ביצי עין.
  • 5.ההגשה: מורחים על פרוסות הלחם הקלויות מאיולי החלפיניו כמות נדיבה, מעליו מניחים את האבוקדו, מעט פרוסות צילי, סוחטים שתי עגבניות השרי מעל כל פרוסה (אנחנו רוצים רק את העסיס והזרעים שלהן), מניחים על כל פרוסה מחצית מכמות הסלמון (50 גרם) ולבסוף את ביצת העין. מתבלים במלח אטלנטי ופלפל גרוס ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully