- 1.מכינים את האיולי: טורפים את שני החלמונים באמצעות מטרפה בקערת ערבוב גדולה וכשהתערובת הופכת בהירה מוסיפים תוך כדי טריפה את השום, החרדל, החומץ החלפיניו והכוסברה.
- 2. מזלפים פנימה תוך טריפה בקצב קבוע ואיטי את שמן הקנולה עד לקבלת מרקם אחיד (אמולסיה) . שומרים במקרר עד האכילה.
- 3. מורחים את פרוסות הלחם בחמאה, מחממים מחבת וקולים את הלחם משני הצדדים עד להזהבה.
- 4. מכינים מהביצים השלמות שתי ביצי עין.
- 5.ההגשה: מורחים על פרוסות הלחם הקלויות מאיולי החלפיניו כמות נדיבה, מעליו מניחים את האבוקדו, מעט פרוסות צילי, סוחטים שתי עגבניות השרי מעל כל פרוסה (אנחנו רוצים רק את העסיס והזרעים שלהן), מניחים על כל פרוסה מחצית מכמות הסלמון (50 גרם) ולבסוף את ביצת העין. מתבלים במלח אטלנטי ופלפל גרוס ומגישים.