וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שקשוקה חצילים ופרמזן

השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" המיתולוגית מכין שקשוקה משודרגת עם חצילים קלויים, פרמזן וכמובן שגם עגבניות, בהשראתו של ד"ר שקשוקה המפורסם, בינו גבסו.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

צילום סטילס: אפיק גבאי וידיאו: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-2-4 סועדים
  • 2 חצילים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות דקדק
  • 2-1 פלפלים חריפים פרוסים דק
  • 5 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 4 ביצים
  • 2 חלמונים
  • להגשה:
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (או עשבי תיבול אחרים שאוהבים)
  • פרמזן מגורר (לפי הטעם)
  • שמן זית לזילוף

אופן ההכנה

  • 1. קולים חצילים על אש גלויה עד שהקליפה נחרכת. מורידים מהאש, ומסירים את הקליפה.
  • 2. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח או במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים בה שום ופלפלים חריפים עד שעולה ריח (להיזהר לא לטגן את השום יותר מדי, אחרת הוא יהפוך למר).
  • 3. מוסיפים עגבניות קצוצות ומאדים חצי מכוסה במשך 5 דקות. מוסיפים את התבלינים (פפריקה וכמון), ומערבבים.
  • 4. לפני ההגשה: מוסיפים את החצילים הקלויים והביצים, ומתבלים במלח ופלפל שחור. בשלב הזה ניתן לכסות את המחבת, מה שמזרז את בישול החלמונים. לעומת זאת, בישול ללא כיסוי יחמם את החלמונים, אך לא יקשה אותם. מבשלים כ-3 דקות בישול (עד לדרגת ההכנה הרצויה של הביצים).
  • 5. מגישים: מגררים את הפרמזן מעל, מוסיפים עשבי תיבול ומזלפים מעט שמן זית.
  • ספגטי פרימוורה

  • תבשיל בשר טריפוליטאי

  • סלט אטריות רענן

  • תבשיל צוואר עגל עם חצילים וחומוס

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • קדירת עוף, ערמונים ופטריות שיטאקי מיובשות

  • קציצות סולת בבירה

  • סופריטו עם קובה לפסח

  • מטפונה טלה ופריקי

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

  • פלאפל עם חציל קלוי

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully