וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו איטלקי

לפניכם מתכון עם קיצור דרך, ללא שימוש בציר, לריזוטו עגבניות קל להכנה שכל אחד יכול להכין בבית

מתכון מאת: מערכת וואלה!

ריזוטו עגבניות. אלון מסיקה,
ריזוטו עגבניות/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • כמות: 3-4 מנות
  • 8 עגבניות בשלות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס אורז ארבוריו לריזוטו
  • 2-3 כוסות מים
  • 60 גרם גבינת פטה יוונית, מגוררת
  • 40 גרם גבינת פקורינו, מגוררת
  • 40 גרם חמאה הולנדית
  • מלח, לפי הטעם
  • חופן עלי בזיליקום, להגשה

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את העגבניות (רשות, אפשר לדלג על השלב הזה ולהשאיר את הקליפה): חורצים צורת X בתחתית העגבניות, כדי לפצוע מעט את הקליפה, חולטים אותן כדקה במים רותחים, שוטפים במים קרים ומסירים את קליפת העגבנייה ואת העוקץ.
  • 2. חוצים את העגבניות הקלופות לאורך ואז חותכים לפרוסות עבות או לצורת פלחים.
  • 3. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני (מומלץ סיר טפלון), מוסיפים את האורז וקולים תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים כוס מים ואת כל העגבניות, בוחשים היטב ומביאים לרתיחה
  • 4. מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית ומבשלים 18-20 דקות תוך כדי ערבוב (בערך כל דקה מערבבים) עד שהאורז מוכן - במהלך הבישול העגבניות יגירו נוזלים והאורז יספוג אותם. חשוב להקפיד על הבחישה כדי שהבישול יהיה אחיד. אם נראה שחסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים לפי הצורך.
  • 5. האורז מוכן כאשר הוא מבושל כמעט לחלוטין אך מרכזו עדיין נוקשה. בוחשים פנימה את גבינת הפטה, החמאה והפקורינו, טועמים ומתבלים בעוד מלח לפי הטעם.
  • 6. מעבירים לצלחות הגשה, מעטרים בבזיליקום ועוד פקורינו אם רוצים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully