נתח סינטה ברוטב חגיגי
רוסטביף סינטה ברוטב חגיגי של פטריות, יין לבן וטימין שיגרום לאורחים לדבר עליו גם הרבה אחרי החג
מצרכים
- לסינטה:
- 5 כפות שמן זית
- 1.5 ק"ג סינטה בנתח שלם
- 4 שיני שום חצויות
- 2 כפות חרדל
- 1 כף סילאן
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- לרוטב:
- 3 כוסות פטריות שמפיניון חצויות
- 5 בצלים פרוסים לרצועות
- 1 כף טימין עלי טימין
- 1 כפית מלח גס
- 1כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 1 כפית כורכום
- 1 כוס מים + 1 כפית קורנפלור
- 1/2 כוס יין לבן
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. חורצים 8 חורים בנתח הסינטה ונועצים בו את שיני השום.
- מערבבים את החרדל, הסילאן, המלח הגס והפלפל השחור ומעסים בהם את הנתח.
- 3. במחבת כבדה מחממים את שמן הזית וצולים את הנתח המתובל מכל הצדדים. כ- 6 דקות מכל צד.
- 4. מוציאים את הנתח לתבנית ומכניסים לתנור החם ל- 18 דקות.
- 5. בינתיים באותה מחבת בה צרבנו את הבשר, מטגנים עכשיו את הבצל והפטריות יחד כ- 5 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את עלי הטימין.
- 6. מתבלים בכורכום, טריאקי, מלח ופלפל ומערבבים.
- 7. יוצקים פנימה חצי כוס יין לבן ואת כוס המים המעורבבת עם כפית הקורנפלור ומבשלים תוך ערבוב כ-3 דקות.
- 8. כשהבשר יוצא מהתנור נותנים לו לנוח כ-10 דקות . יוצקים מעליו את הרוטב ופורסים.