פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      נתח סינטה ברוטב חגיגי

      רוסטביף סינטה ברוטב חגיגי של פטריות, יין לבן וטימין שיגרום לאורחים לדבר עליו גם הרבה אחרי החג

      16 מדרגים / 3.09 כוכבים

      רוסטביף סינטה ( , צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן)
      רוסטביף סינטה ( , צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן)

      מצרכים

      • לסינטה:
      • 5 כפות שמן זית
      • 1.5 ק"ג סינטה בנתח שלם
      • 4 שיני שום חצויות
      • 2 כפות חרדל
      • 1 כף סילאן
      • 1 כפית מלח גס
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • לרוטב:
      • 3 כוסות פטריות שמפיניון חצויות
      • 5 בצלים פרוסים לרצועות
      • 1 כף טימין עלי טימין
      • 1 כפית מלח גס
      • 1כפית פלפל שחור גרוס
      • 3 כפות רוטב טריאקי
      • 1 כפית כורכום
      • 1 כוס מים + 1 כפית קורנפלור
      • 1/2 כוס יין לבן

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 2. חורצים 8 חורים בנתח הסינטה ונועצים בו את שיני השום.
      • מערבבים את החרדל, הסילאן, המלח הגס והפלפל השחור ומעסים בהם את הנתח.
      • 3. במחבת כבדה מחממים את שמן הזית וצולים את הנתח המתובל מכל הצדדים. כ- 6 דקות מכל צד.
      • 4. מוציאים את הנתח לתבנית ומכניסים לתנור החם ל- 18 דקות.
      • 5. בינתיים באותה מחבת בה צרבנו את הבשר, מטגנים עכשיו את הבצל והפטריות יחד כ- 5 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את עלי הטימין.
      • 6. מתבלים בכורכום, טריאקי, מלח ופלפל ומערבבים.
      • 7. יוצקים פנימה חצי כוס יין לבן ואת כוס המים המעורבבת עם כפית הקורנפלור ומבשלים תוך ערבוב כ-3 דקות.
      • 8. כשהבשר יוצא מהתנור נותנים לו לנוח כ-10 דקות . יוצקים מעליו את הרוטב ופורסים.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -