וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתח סינטה ברוטב חגיגי

רוסטביף סינטה ברוטב חגיגי של פטריות, יין לבן וטימין שיגרום לאורחים לדבר עליו גם הרבה אחרי החג

מתכון מאת: מערכת וואלה!

רוסטביף סינטה. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן,
רוסטביף סינטה/צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן

מצרכים למתכון

  • לסינטה:
  • 5 כפות שמן זית
  • 1.5 ק"ג סינטה בנתח שלם
  • 4 שיני שום חצויות
  • 2 כפות חרדל
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 3 כוסות פטריות שמפיניון חצויות
  • 5 בצלים פרוסים לרצועות
  • 1 כף טימין עלי טימין
  • 1 כפית מלח גס
  • 1כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כוס מים + 1 כפית קורנפלור
  • 1/2 כוס יין לבן

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. חורצים 8 חורים בנתח הסינטה ונועצים בו את שיני השום.
  • מערבבים את החרדל, הסילאן, המלח הגס והפלפל השחור ומעסים בהם את הנתח.
  • 3. במחבת כבדה מחממים את שמן הזית וצולים את הנתח המתובל מכל הצדדים. כ- 6 דקות מכל צד.
  • 4. מוציאים את הנתח לתבנית ומכניסים לתנור החם ל- 18 דקות.
  • 5. בינתיים באותה מחבת בה צרבנו את הבשר, מטגנים עכשיו את הבצל והפטריות יחד כ- 5 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את עלי הטימין.
  • 6. מתבלים בכורכום, טריאקי, מלח ופלפל ומערבבים.
  • 7. יוצקים פנימה חצי כוס יין לבן ואת כוס המים המעורבבת עם כפית הקורנפלור ומבשלים תוך ערבוב כ-3 דקות.
  • 8. כשהבשר יוצא מהתנור נותנים לו לנוח כ-10 דקות . יוצקים מעליו את הרוטב ופורסים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully