וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל צלעות בקר

הקצב רוני סהר מבנימינה מכין תבשיל צלעות בקר מופלא עם שום, סילאן ושזיפים מיובשים

מתכון מאת: מערכת וואלה

תבשיל צלעות עם סילאן ושזיפים מיובשים. אסף אמברם,
תבשיל צלעות עם סילאן ושזיפים מיובשים/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: 5 מנות
  • מצרכים:
  • 3-4 כפות שמן
  • 1 ק"ג צלעות בקר ישראלי טרי, חתוך לרצועות עבות
  • 3-4 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
  • שיניים מ-1-2 ראשי שום, קלופות
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 מקל קינמון (או 1/2 כפית קינמון טחון)
  • חופן שזיפים מיובשים
  • כף סילאן
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית-גבוהה ומשחימים היטב את נתחי הבשר, כ-3-2 דקות מכל צד עד לקבלת קבלת צבע יפה.
  • 2. מוסיפים לסיר את הבצל והשום, מטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך כדי בחישה ומוסיפים את היין.
  • 3. בעזרת כף עץ מסירים את כל המשקעים שנדבקו לתחתית הסיר, מחזירים לסיר את הבשר (יחד עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את הקינמון, הסילאן, השזיפים המיובשים ומים עד כיסוי.
  • 4. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך לחלוטין (אם במהלך הבישול תכולת הסיר נראית יבש מדי, מוסיפים עוד מים ומערבבים).
  • 5. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים יחד עם קוסקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully