תבשיל צלעות בקר
הקצב רוני סהר מבנימינה מכין תבשיל צלעות בקר מופלא עם שום, סילאן ושזיפים מיובשים
תבשיל צלעות עם סילאן ושזיפים מיובשים (צילום: אסף אמברם)
מחשבון המרות
- כמות: 5 מנות
- מצרכים:
- 3-4 כפות שמן
- 1 ק"ג צלעות בקר ישראלי טרי, חתוך לרצועות עבות
- 3-4 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
- שיניים מ-1-2 ראשי שום, קלופות
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1 מקל קינמון (או 1/2 כפית קינמון טחון)
- חופן שזיפים מיובשים
- כף סילאן
- מלח ופלפל שחור
- 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית-גבוהה ומשחימים היטב את נתחי הבשר, כ-3-2 דקות מכל צד עד לקבלת קבלת צבע יפה.
- 2. מוסיפים לסיר את הבצל והשום, מטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך כדי בחישה ומוסיפים את היין.
- 3. בעזרת כף עץ מסירים את כל המשקעים שנדבקו לתחתית הסיר, מחזירים לסיר את הבשר (יחד עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את הקינמון, הסילאן, השזיפים המיובשים ומים עד כיסוי.
- 4. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך לחלוטין (אם במהלך הבישול תכולת הסיר נראית יבש מדי, מוסיפים עוד מים ומערבבים).
- 5. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים יחד עם קוסקוס.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה