פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שוקי עוף בדבש וטריאקי

      אינס שילת ינאי במנה מנצחת לחג: שוקי עוף ובטטות בזיגוג דבש וטריאקי עם שומשום

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוף ובטטות בזיגוג דבש טריאקי ושומשום ( , אמיר מנחם)
      עוף ובטטות בזיגוג דבש טריאקי ושומשום ( , אמיר מנחם)

      מצרכים

      • כמות: 5 סועדים
      • 10-12 שוקיים של עוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה
      • 2 בצלים קלופים חתוכים לרבעים
      • 3-4 בטטות גדולות עם הקליפה חתוכות לרבעים
      • לרוטב:
      • 1/2 כוס קטשופ
      • 1/4 כוס רוטב סויה
      • 5 כפות שמן זית
      • 1 כף טימין
      • 1 כפית כמון
      • 1 כף פפריקה
      • 3 שיני שום כתושות
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 3 כפות דבש או סילאן
      • 3 כפות שומשום

      אופן ההכנה

      • 1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב מלבד השומשום.
      • 3. מניחים את השוקיים בקערת הרוטב ומנערים היטב כך שהן יצופו ברוטב מכל הכיוונים.
      • 4. מניחים את העופות המצופים ברוטב על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
      • 5. לאותה קערה בה ערבבנו את השוקיים עם הרוטב, מוסיפים עכשיו את הבטטות והבצלים חתוכים לרבעים ושוב מנערים היטב, כך שיתעטפו בשאריות הרוטב. מניחים אותם במסודר סביב העופות.
      • 6. מפזרים מעל הירקות והשוקיים את השומשום ומכניסים לתנור שחיממנו מראש לשעה וחצי.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -