שוקי עוף בדבש וטריאקי

אינס שילת ינאי במנה מנצחת לחג: שוקי עוף ובטטות בזיגוג דבש וטריאקי עם שומשום

מתכון מאת: אינס שילת ינאי, מערכת וואלה!
עוף ובטטות  בזיגוג דבש טריאקי ושומשום. אמיר מנחם,
עוף ובטטות בזיגוג דבש טריאקי ושומשום(צילום: אמיר מנחם)

מצרכים

  • כמות: 5 סועדים
  • 10-12 שוקיים של עוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 2 בצלים קלופים חתוכים לרבעים
  • 3-4 בטטות גדולות עם הקליפה חתוכות לרבעים
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס קטשופ
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף טימין
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות דבש או סילאן
  • 3 כפות שומשום

אופן ההכנה

  • 1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב מלבד השומשום.
  • 3. מניחים את השוקיים בקערת הרוטב ומנערים היטב כך שהן יצופו ברוטב מכל הכיוונים.
  • 4. מניחים את העופות המצופים ברוטב על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 5. לאותה קערה בה ערבבנו את השוקיים עם הרוטב, מוסיפים עכשיו את הבטטות והבצלים חתוכים לרבעים ושוב מנערים היטב, כך שיתעטפו בשאריות הרוטב. מניחים אותם במסודר סביב העופות.
  • 6. מפזרים מעל הירקות והשוקיים את השומשום ומכניסים לתנור שחיממנו מראש לשעה וחצי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully