שוקי עוף בדבש וטריאקי
אינס שילת ינאי במנה מנצחת לחג: שוקי עוף ובטטות בזיגוג דבש וטריאקי עם שומשום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 5 סועדים
- 10-12 שוקיים של עוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 2 בצלים קלופים חתוכים לרבעים
- 3-4 בטטות גדולות עם הקליפה חתוכות לרבעים
- לרוטב:
- 1/2 כוס קטשופ
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 5 כפות שמן זית
- 1 כף טימין
- 1 כפית כמון
- 1 כף פפריקה
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות דבש או סילאן
- 3 כפות שומשום
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב מלבד השומשום.
- 3. מניחים את השוקיים בקערת הרוטב ומנערים היטב כך שהן יצופו ברוטב מכל הכיוונים.
- 4. מניחים את העופות המצופים ברוטב על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- 5. לאותה קערה בה ערבבנו את השוקיים עם הרוטב, מוסיפים עכשיו את הבטטות והבצלים חתוכים לרבעים ושוב מנערים היטב, כך שיתעטפו בשאריות הרוטב. מניחים אותם במסודר סביב העופות.
- 6. מפזרים מעל הירקות והשוקיים את השומשום ומכניסים לתנור שחיממנו מראש לשעה וחצי.