מתכונים חמים

ספגטי ברוטב עגבניות

הבשלנית חן מזרחי מהבלוג "חן במטבח" במתכון לספגטי כמו של פעם ברוטב אדום עם ניחוחות וטעמים צפון אפריקאיים שמתחסל בן רגע ומשביע את כולם

מתכון מאת: חן מזרחי, סוגת
  • 50 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 6 סועדים

ספגטי כמו של פעם (צילום:דרור עינב)(וואלה

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים

    • 2 בצלים (קצוצים או מגורדים בפומפיה)
    • ½ כוסשמן
    • 2 שינישום
    • 2 קופסאותרסק עגבניות קטנות
    • 1 כפיתפפריקה
    • ¼ כפיתכורכום
    • ¼ כפיתכמון
    • ¼ כפיתפלפל שחור
    • 1 כפיתמלח
    • 1 כףסוכר
    • ½ פחיתעגבניות מרוסקות או קצוצות
    • 1 כוסמים
    • 1 חבילהספגטי
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים ספגטי ברוטב עגבניות?

  • 1בסיר גדול ורחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עם מעט מלח על אש קטנה תוך ערבוב, עד שהבצל הופך להיות זהוב, כ-15 דקות.
  • 2מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים יחד כחצי דקה. זהירות לא לשרוף.
  • 3מוסיפים את הפפריקה, הכמון, הכורכום, הפלפל ורסק העגבניות ומערבבים כמה שניות.
  • 4יוצקים את העגבניות המרוסקות והמים ומתבלים במלח ובסוכר החום ומערבבים.
  • 5מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-15-20 דקות.
  • 6במקביל מבשלים את הספגטי בסיר עם הרבה מים ומלח עד שהספגטי כמעט מוכן והוא עדיין קצת קשה באמצע. מסננים ומעבירים לסיר עם הרוטב.
  • 7מבשלים יחד כ-3-5 דקות, מערבבים היטב ומגישים.
  • 8טיפ: אפשר להוסיף גבינת פרמז'ן מגורזת למעלה, זיתי קלמטה, עלי בזיליקום וכל מה שאתם אוהבים לשדרוג המנה בתאבון!

    מי יכול לעמוד בפניו? ספגטי ברוטב עגבניות (צילום: דרור עינב)

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully