על הספגטי הזה, אני גדלתי. לפחות פעם בשבוע היה מחכה לי בבית אחרי בית-ספר סיר גדוש אטריות ברוטב אדום עם ניחוחות וטעמים צפון אפריקאיים.
היום כשאני כבר אמא לארבעה בעצמי, זו המנה שאני מכינה לארוחות של ימי שישי בצהריים. הילדים חוזרים הביתה מבית-הספר בדיוק כשאני עמוק בתוך הבישולים ואין לי זמן להכין משהו מושקע. הספגטי הזה תמיד מציל אותי ומתחסל בתיאבון גדול.
כמה טיפים לפני שמתחילים:
* הסוד הוא הרבה בצל מטוגן. את הבצל אני קוצצת דק דק במעבד מזון או מגרדת בפומפייה ככה שבקושי מרגישים את חתיכות הבצל והוא ממש נמס לתוך הרוטב. טריק טוב במיוחד לילדים בעיתיים שלא אוהבים להרגיש חתיכות בצל ברוטב.
* לא מבשלים את הספגטי עד הסוף (אל-דנטה). את הבישול הסופי אני עושה עם הרוטב, כדי שהטעמים של הרוטב יעטפו היטב את הספגטי.
*סוכר חום. ברוטב אני אוהבת לשים סוכר חום כהה שמוסיף קצת טעם קרמלי טעים לרוטב.
* את העגבניות מומלץ לטחון במעבד מזון או במוט בלנדר למרקם חלק חלק כמו שילדים אוהבים.
ספגטי ברוטב עגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
מצרכים
- 2בצלים (קצוצים או מגורדים בפומפיה)
- ½כוסשמן
- 2שינישום
- 2קופסאותרסק עגבניות קטנות
- 1כפיתפפריקה
- ¼כפיתכורכום
- ¼כפיתכמון
- ¼כפיתפלפל שחור
- 1כפיתמלח
- 1כףסוכר
- ½פחיתעגבניות מרוסקות או קצוצות
- 1כוסמים
- 1חבילהספגטי
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים ספגטי ברוטב עגבניות?
- 1בסיר גדול ורחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עם מעט מלח על אש קטנה תוך ערבוב, עד שהבצל הופך להיות זהוב, כ-15 דקות.
- 2מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים יחד כחצי דקה. זהירות לא לשרוף.
- 3מוסיפים את הפפריקה, הכמון, הכורכום, הפלפל ורסק העגבניות ומערבבים כמה שניות.
- 4יוצקים את העגבניות המרוסקות והמים ומתבלים במלח ובסוכר החום ומערבבים.
- 5מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-15-20 דקות.
- 6במקביל מבשלים את הספגטי בסיר עם הרבה מים ומלח עד שהספגטי כמעט מוכן והוא עדיין קצת קשה באמצע. מסננים ומעבירים לסיר עם הרוטב.
- 7מבשלים יחד כ-3-5 דקות, מערבבים היטב ומגישים.
- 8טיפ: אפשר להוסיף גבינת פרמז'ן מגורזת למעלה, זיתי קלמטה, עלי בזיליקום וכל מה שאתם אוהבים לשדרוג המנה בתאבון!
צפו בסרטון של הכנת ספגטי ברוטב עגבניות/דרור עינב