ברוסקטת טונה
ארוחה בצ'יק: אבי ביטון מוכיח שגם סלט טונה תמים ממרכיבים שיש בכל בית, יכול להפוך בקלות לארוחה זריזה ומפנקת שמתאימה אפילו לאירוח בראנץ' או ארוחת ערב קלילה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 2-4 סועדים
- 2 בגטים ארוכים, רצוי דווקא לא טריים
- לסלט טונה:
- 2 קופסאות או שקיות טונה איכותית
- 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות בגודל של 1.5 ס"מ
- 1/2 בצל לבן
- עירית קצוצה
- מעט שמן זית
- מלח ופלפל
- לאיולי:
- 1 כפית שטוחה פפריקה מעושנת
- 2 כפות מיונז
- 1/4 כפית חרדל
- להגשה:
- 1 פלפל צ'ילי פרוס
- בצל ירוק
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד ריכוך. נזהרים לא לבשל יותר מידי.
- 2. מערבבים את מרכיבי האיולי: מיונז, חרדל ופפריקה מעושנת.
- 3. חוצים כל בגט לחצי, לאורכו וקולים במחבת עם שמן זית עד להזהבה.
- 4. מערבבים את הטונה עם תפוחי האדמה, הבצלים, העירית והצ'ילי. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וטועמים.
- 5. מורחים את האיולי על הבאגטים הקלויים, מסדרים מעל את תערובת הטונה, מפזרים מעל את פרוסות הצ'ילי והבצל הירוק ומגישים.