קריספי פרחי כרובית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1כרובית (600 גרם)
- 2כפותקמח שיבולת שועל
- 6כפותציר ירקות או מים
- ½כפיתאבקת בצל
- ½כפיתאבקת שום
- ½כפיתפפריקה חריפה
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 4כפותרוטב ברביקיו
- 4כפותשקדים טחונים
- שמן לטיגון עמוק
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים קריספי פרחי כרובית?
- 1מערבבים את קמח שיבולת השועל עם ציר הירקות, אבקת הבצל, השום הכתוש, הפפריקה המלח והפלפל לבלילה אחידה. מכניסים למקרר למשך 30 דקות לאיחוד הטעמים.
- 2בינתיים מפרידים את הכרובית לפרחים, שוטפים היטב ומניחים בצד.
- 3לאחר 30 דקות מערבבים את הבלילה עם פרחי הכרובית.
- 4מכינים קערית עם קמח השקדים וקערית נוספת עם רוטב הברביקיו.
- 5מצפים את הכרובית העטופה בלילה בקמח השקדים, טובלים טבילה נוספת ברוטב הברביקיו ומכניסים בזהירות לטיגון בשמן עמוק. *ניתן להשתמש בסיר טיגון ייעודי ללא שמן לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות (תלוי כמה שחומים תרצו את פרחי הכרובית).
- מומלץ להגיש לצד יוגורט מתובל בשום, מקלות סלרי, צנון ורוקט.
- מה זה קמח שיבולת שועל? שיבולת שועל שנטחנה דק. ניתן לקנות או לטחון בבית במעבד מזון ולהכין לבד.