וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דגים ברוטב יין אדום וריבת בצל

זו אמנם מנה מורכבת מעט להכנה, אבל כמה שהיא מענגת: הטעם של היין האדום ביחד עם ריבת הבצל המתקתקה משתלבת באופן מושלם עם הדגים העדינים.

מתכון מאת: ערן,eappel@idc.ac.il

מכינים ריבת בצל. נמרוד סונדרס
מכינים ריבת בצל

מצרכים למתכון

  • 4 נתחי פילה של דג מסוג משובח (רצוי פרידה)
  • 180 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 גזר מקולף
  • 400 גר' בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • מלח גס,
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. להרתיח מים עם מלח גס (כף מלח גס לכל ליטר). לבשל את הגזר כ-20-25 דקות במים רותחים מומלחים עד שיתרכך. לסנן ולעבד למחית.
  • 2. להמיס 60 גר' חמאה, להוסיף הבצלצלים ולבשל 25 דקות על אש נמוכה עד שיהפכו למעין ריבה. יש לערבב כל הזמן מחשש להידבקות. בסיום הבישול לספוג את השומן מהבצלצלים בנייר סופג, להחזיר לסיר ולשמור בצד.
  • 3.בסיר אחר לצקת את היין, להרתיחו ולבשל על אש גדולה עד שהוא מצטמצם. להוסיף את מחית הגזר ולטרוף להשגת תערובת אחידה. להוסיף את שארית החמאה, לבשל על אש קטנה ולתבל לפי הטעם.
  • 4. במקביל לחמם את הבצלצלים על אש קטנה מאוד.
  • 5. לחמם את שמן הזית במחבת, לטגן כל פילה 4-5 דקות, להפוך ל- 20 שניות ולהניח על נייר סופג.
  • 6. הגשה: מכינים 4 צלחות מחוממות. יוצקים את היין עם המחית, מוסיפים מעל את ריבת הבצלים, ובצד מניחים את הדג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully