- 1. להרתיח מים עם מלח גס (כף מלח גס לכל ליטר). לבשל את הגזר כ-20-25 דקות במים רותחים מומלחים עד שיתרכך. לסנן ולעבד למחית.
-
- 2. להמיס 60 גר' חמאה, להוסיף הבצלצלים ולבשל 25 דקות על אש נמוכה עד שיהפכו למעין ריבה. יש לערבב כל הזמן מחשש להידבקות. בסיום הבישול לספוג את השומן מהבצלצלים בנייר סופג, להחזיר לסיר ולשמור בצד.
-
- 3.בסיר אחר לצקת את היין, להרתיחו ולבשל על אש גדולה עד שהוא מצטמצם. להוסיף את מחית הגזר ולטרוף להשגת תערובת אחידה. להוסיף את שארית החמאה, לבשל על אש קטנה ולתבל לפי הטעם.
-
- 4. במקביל לחמם את הבצלצלים על אש קטנה מאוד.
-
- 5. לחמם את שמן הזית במחבת, לטגן כל פילה 4-5 דקות, להפוך ל- 20 שניות ולהניח על נייר סופג.
-
- 6. הגשה: מכינים 4 צלחות מחוממות. יוצקים את היין עם המחית, מוסיפים מעל את ריבת הבצלים, ובצד מניחים את הדג.