חריימה עם קימל
חריימה ידוע בתור מאכל מרוקאי (ויש גם גרסאות טריפוליטאיות), אבל מה קורה כשמוסיפים למנה הזו קימל? מקבלים גרסה מזרח אירופאית של הדגים החריפים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 דגי בורי מנוקים וחתוכים, מושרים במיץ לימון, מלח ופילפל
- לרוטב:
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 כפות פפריקה חריפה
- 1 כף כמון טחון
- 1 כף קימל טחון
- 3 כפות גדושות רסק עגבניות
- מיץ משני לימונים
- 2/3 כוס מים
- מלח/פילפל
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את השום, פפריקה, כמון והקימל, ומערבבים.
- 2. מוסיפים את רסק העגבניות ומיץ הלימון, ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל והמים.
- 3. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות.
- 4. מוסיפים את פרוסות הדג ומבשלים כ-20 דקות.