- משמנים תבנית מלבנית סטנדרטית (בגודל טוסטר-אובן) במעט שמן זית.
- מפזרים את הפסטה ישר מהשקית (לא מבושלת!) ומפזרים באופן אחיד.
- על הפסטה מפזרים את הזיתים, עלי הבזיליקום ואת התוספות שבחרתם.
- מסננים את הגבינה הבולגרית, שוטפים בהרבה מים (אלא אם כן אתם ממש חובבי מלוח), מפוררים אותה ומפזרים על הפסטה והתוספות, כמה שיותר אחיד.
- על הכל שופכים את העגבניות המרוסקות (שוב, אחיד), למרות שהרוטב מתובל ניתן להוסיף לו עוד 2 שיני שום קצוץ, בזיליקום וטימין או רוזמרין.
- על הכל מפזרים מוצרלה מעושנת (אפשר גם בלי) ואופים בחום של 200 מעלות. אחרי חצי שעה מכניסים מזלג ובודקים אם הפסטה כבר מבושלת, אם לא - עוד 10 דקות או עד שהפסטה רכה.