ירקות מוקפצים וקוביות חזה עוף
מוקפץ של ירקות, עוף ונודלס מאוד פשוט להכנה מחומרים שתמיד אפשר למצוא בבית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1חבילהנודלס (400 גרם בערך)
- 1חזה עוף (300-500 גרם בערך) ניתן להמיר בטופו או לוותר
- שמן לטיגון
ירקות מומלצים (ניתן לבחור לפי טעם אישי):
- פלפל אדום
- פלפל ירוק
- כרובית או ברוקולי
- כרוב לבן (מספיק 1/4)
- גזר
- פטריות טריות
- תירס ו/או אפונה (טריים או קפואים מופשרים ויבשים)
לרוטב:
- 4כפותרוטב סויה (אם חסרה מליחות, ניתן להוסיף עוד לפי הצורך)
- 2כפותסוכר חום (או סילאן/דבש/מייפל)
- 1כףמיץ לימון (או חומץ אורז)
- 2שיני שום כתושות
- מעטשורש ג'ינג'ר מגורר
- מעטשמן שומשום
לסיום (רשות)
- בצל ירוק חתוך לפרוסות או/ו עלי כוסברה
- חופןקשיו קלוי
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים ירקות מוקפצים וקוביות חזה עוף?
- 1מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ובודקים שהוא מאוזן מבחינת טעמים (מתוק-מלוח-חמוץ).
- 2חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל של קוביות משחק פחות או יותר (1X1 ס"מ), ומשרים ברוטב.
- 3חותכים את הירקות לרצועות: פלפלים בעובי 1 ס"מ בערך. גזר- לגפרורים או לרצועות דקות בעזרת קולפן. כרוב -לרצועות דקות. כרובית- מפרידים לפרחים. אין לערבב את הירקות. לכל ירק זמן בישול שונה. אפשר להניח כל ירק חתוך בשקית, או לסדר את הירקות לפי קבוצות בתבנית.
- 4מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן ושומרים בצד.
- 5מתחילים בהקפצה: מחממים שמן בווק או סיר שטוח גדול כמו סוטאז' (גודל הסיר תלוי בכמות הירקות שהחלטתם לחתוך). מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים עד שהן מוכנות. מוציאים לקערה או כלי שהכנו מראש.
- 6אם צריך מוסיפים עוד קצת שמן לסיר ומתחילים להוסיף את שאר הירקות לפי הסדר הבא: מקפיצים את הבצל עד שהוא מתרכך מעט. אחר כך הפלפלים. מקפיצים עד שהם מתחילים להתרכך ויוצאים מעט נוזלים. מוסיפים את הכרובית, מקפיצים מעט, אחריה את הגזר ובסוף את הכרוב, הפטריות והתירס. שימו לב- אם במהלך הקפצת הירקות מפסיקים לשמוע רעשי טיגון ומתחילים להיווצר נוזלים בסיר, מוציאים את הירקות, נותנים לנוזלים להתאדות ורק אז ממשיכים לטגן.
- 7מוסיפים את הנודלס לסיר, מחזירים את העוף ומערבבים. מתבלים בעוד רוטב סויה, סילאן ולימון לפי הצורך.
- 8לסיום מפזרים עלי כוסברה טריים או בצל ירוק ומגישים. ניתן גם לפזר אגוזי קשיו קלויים.