פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ירקות מוקפצים וקוביות חזה עוף

      מוקפץ מאוד פשוט להכנה מחומרים שתמיד אפשר למצוא בבית

      58 מדרגים / 3.21 כוכבים

      מוקפץ שמכינים מכל מה שיש בבית
      מוקפץ שמכינים מכל מה שיש בבית

      מצרכים

        • 1 חבילהנודלס (400 גרם בערך)
        • 1 חזה עוף (300-500 גרם בערך) ניתן להמיר בטופו או לוותר
        • שמן לטיגון
        • ירקות מומלצים (ניתן לבחור לפי טעם אישי)

        • פלפל אדום
        • פלפל ירוק
        • כרובית או ברוקולי
        • כרוב לבן (מספיק 1/4)
        • גזר
        • פטריות טריות
        • תירס ו/או אפונה (טריים או קפואים מופשרים ויבשים)
        • לרוטב

        • 4 כפותרוטב סויה
        • 2 כפותסוכר חום (או סילאן/דבש/מייפל)
        • 1 כףמיץ לימון (או חומץ אורז)
        • 2 שיני שום כתושות
        • מעטשורש ג'ינג'ר מגורר
        • מעטשמן שומשום
        • לסיום (רשות)

        • בצל ירוק חתוך לפרוסות או/ו עלי כוסברה
        • חופןקשיו קלוי

      אופן ההכנה

        איך מכינים ירקות מוקפצים וקוביות חזה עוף ?

      • מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ובודקים שהוא מאוזן מבחינת טעמים (מתוק-מלוח-חמוץ).
      • חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל של קוביות משחק פחות או יותר (1X1 ס"מ), ומשרים ברוטב.
      • חותכים את הירקות לרצועות: פלפלים בעובי 1 ס"מ בערך. גזר- לגפרורים או לרצועות דקות בעזרת קולפן. כרוב -לרצועות דקות. כרובית- מפרידים לפרחים. אין לערבב את הירקות. לכל ירק זמן בישול שונה. אפשר להניח כל ירק חתוך בשקית, או לסדר את הירקות לפי קבוצות בתבנית.
      • מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן ושומרים בצד.
      • מתחילים בהקפצה: מחממים שמן בווק או סיר שטוח גדול כמו סוטאז' (גודל הסיר תלוי בכמות הירקות שהחלטתם לחתוך). מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים עד שהן מוכנות. מוציאים לקערה או כלי שהכנו מראש.
      • אם צריך מוסיפים עוד קצת שמן לסיר ומתחילים להוסיף את שאר הירקות לפי הסדר הבא: מקפיצים את הבצל עד שהוא מתרכך מעט. אחר כך הפלפלים. מקפיצים עד שהם מתחילים להתרכך ויוצאים מעט נוזלים. מוסיפים את הכרובית, מקפיצים מעט, אחריה הגזר ובסוף את הכרוב, הפטריות והתירס.שימו לב- אם במהלך הקפצת הירקות מפסיקים לשמוע רעשי טיגון ומתחילים להיווצר נוזלים בסיר, מוציאים את הירקות, נותנים לנוזלים להתאדות ורק אז ממשיכים לטגן.
      • מוסיפים את הנודלס לסיר, מחזירים את העוף ומערבבים. מתבלים בעוד רוטב סויה, סילאן ולימון לפי הצורך.
      • לסיום מפזרים עלי כוסברה טריים או בצל ירוק ומגישים. ניתן גם לפזר אגוזי קשיו קלויים.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -