נושאים חמים

עוגת קוקוס-שוקולד ללא גלוטן

עוגה בחושה של קוקוס עם צ'אנקים של שוקולד צ'יפס

רולדין (מערכת וואלה! NEWS , רונן מנגן)
רולדין (מערכת וואלה! NEWS , רונן מנגן)

מצרכים

  • (לשתי תבניות אינגליש קייק)
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 7 חלבונים
  • 7 חלמונים
  • 120 גרם (כוס ורבע פחות כף) קוקוס טחון
  • 150 גרם (3/4 כוס) שוקולד צ'יפס
  • 100 גרם (כוס) שקדים מולבנים טחונים
  • 70 גרם (1/2 כוס) קורנפלור
  • 5 גרם (כפית) אבקת אפיה
  • 110 גרם (1 כוס וכף) שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את השוקולד צ'יפס עם הקורנפלור על מנת שלא ישקעו לתחתית העוגה.
  • 2. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבונים במהירות בינונית - גבוהה. כאשר נוצר קצף לבן מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • 3. מוסיפים במהירות איטית את החלמונים והשמן ולאחר מכן מקפלים פנימה (תוך כדי הוצאת חלק מהאוויר מהבלילה) את כל שאר החומרים ולבסוף את השוקולד צ'יפס.
  • 4. מרססים שתי תבניות אינגליש קייק בספריי שמן ומחלקים ביניהן את התערובת באופן שווה.
  • 5. אופים בחום של 160 מעלות כ 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים